Derince Limanı'na ÇED verilmemesi yargıya taşındı


Özelleştirilen Derince Limanı'nın işletme hakkını 543 milyon ABD Doları karşılığı 39 yıllığına satın alan Safi Holding'e bağlı Safiport firmasına, 450 bin metrekare olan kullanılabilir liman alanını deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat büyüterek 1 milyon 200 bin metrekareye çıkarmak istenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararı verilmemesi, Kocaeli Barosu tarafından yargıya taşındı.

Türkiye'nin en büyük, en hareketli limanlarından biri olan Derince Limanı'nın işletme hakkı, Özelleştirme İdaresi tarafından 39 yıllığına Safiport firmasına satılmıştı. 450 bin metrekare olan kullanılabilir liman alanını deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat büyüterek 1 milyon 200 bin metrekareye çıkarmak için çalışma başlatılmıştı. Bir süre önce, Kocaeli Valiliği de 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararı vermişti.

Kocaeli Barosu, kararda yürütmenin durdurulması için iptal davası açtı. Barodan yapılan açıklama şöyle: "Baromuzca; Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Kocaeli Şubesi tarafından işletilen Derince Port Limanı içinde yapılması planlanan Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi ile ilgili olarak, T. C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirilmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından 11.02.2016 tarihinde duyurulan, T.C. Kocaeli Valiliği tarafından verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir' kararı hakkında, 02.03.2016 tarihinde, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'nin 2016/310 E. Sayılı dosyası ile yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açılmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Derince Limanı'na ÇED verilmemesi yargıya taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER