Dershane baskınında arama kararı soran avukata ters kelepçe ve gözaltı


Antalya'da dershanelere düzenlenen baskında, öğretmenlerin araçlarına yönelik arama kararını soran avukat, önce polislerin küfürlerine maruz kaldı, sonra da darp edilip ters keleçpe takılarak gözaltına alındı.

Körfez ve Anafen Dershaneleri'ne yönelik düzenlenen baskında, öğretmenlerin avukatlığını yapan İbrahim Eren Çakıroğlu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü'ne götürülen araçlarda yapılacak aramaya eşlik etmek istedi. KOM polislerine, araçlarla ilgili arama kararı soran Çakıroğlu, polisin sert tutumuyla karşılaştı. Arama kararını gördükten sonra araçlarda inceleme yapılması gerektiğini söyleyen Çakıroğlu, ilk olarak sözlü hakarete ve küfüre maruz kaldı. Ardından polis tarafından ters kelepçe vurulan Çakıroğlu, gözaltına alındı.

Bu sırada avukatla ilgili olarak soruşturma savcısına bilgi veren polislere sadece tutanak tutulması talimatı geldi. Ancak polisler, savcının tutanak talimatına rağmen Çakıroğlu'nu 3 saat KOM'da gözaltında tuttu. Çakıroğlu, yapılan itirazların üzerine serbest bırakıldı.

"HÜRRİYETİ TAHDİT 3 YILDAN BAŞLIYOR"

Yaşanan olayı 'eşkiyalık' olarak nitelendiren Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Antalya Valisi Muammer Türker'i göreve çağırdı. Avukata yönelik gözaltı işleminin 'hürriyeti tahdit' suçuna girdiğini belirten Bacanlı, "Hürriyeti tahdit suçunun nitelikli hali. Alt sınırı 3 yıldan başlıyor." dedi. Bacanlı, söz konusu olayı gerçekleştiren polislerin tespit edildiğini ve haklarında yarın suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Dershane baskınında arama kararı soran avukata ters kelepçe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER