Destici’den çarpıcı iddia

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Hükümete verdiğimiz fiilî destek, hukukî bir boyut alabilir.” çıkışı, önemli bir tartışma konusu haline geldi. Bu açıklama, “MHP, Erdoğan’ın başkanlığına destek verecek.” şeklinde yorumlandı. Konuyla ilgili BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Mustafa Destici AKP'yi kendi vaadleri ile vurdu

Video: Arşiv

Destici, MHP genel başkan yardımcılarının, dar kapsamlı toplantılarda AK Parti ile koalisyonu konuştuğunu öne sürdü. 

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden BBP lideri, Bahçeli’nin söz konusu açıklamasının, AK Parti–MHP koalisyonunun ilk işareti olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu: 

“Bahçeli’nin ‘Bugüne kadar hükümete verdiğimiz fiilî desteği hukukî alana taşıyabiliriz’ açıklaması benim için sürpriz değil. 

Çünkü son birkaç ay içerisinde MHP’nin bazı genel başkan yardımcıları dar mahfillerde AK Parti ile koalisyon yapabileceklerini paylaşmışlardır. 

MHP’nin böyle bir niyeti ve arzusu olduğu çok açık. Bundan bizim de bilgimiz olmuştu. Bahçeli’nin dünkü açıklamaları bunu teyit eder nitelikte. 

Bu koalisyon neyin karşılığında yapılacak, bunu da göreceğiz.”

Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılma kararını da değerlendirdi. Erdoğan’ın Davutoğlu’ndan kendisine biat etmesini veya görevi bırakmasını istediğini anlattı: 

“Davutoğlu’na şu söylenmiştir: Ya itaat ederek sadakat gösterirsin ya da bertaraf olursun. 

Davutoğlu da bertaraf edilmiştir. Davutoğlu dış politikada başarısız olduğu için değil, Başbakanlık yetkilerini bir Başbakan olarak kullanmak istediği için bu tür bir muameleyle karşı karşıya kaldı. Bunu milli iradeye saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.”

<< Önceki Haber Destici’den çarpıcı iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER