Destici: Dokunulmazlıkların kaldırılıp yargı yolunun açılması şarttır


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'teki bütün milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılarak yargı yolunun açılması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PKK'nın siyasi uzantılarıyla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "Mutlaka dokunulmazlıkların kürsü hariç kaldırılması ve Meclis'te fezlekesi olan bütün milletvekilleriyle ilgili yargı yolunun açılması şarttır. Ama daha önemlisi behemahal PKK'ya destek veren milletvekillerinin bir an önce dokunulmazlıklarının kaldırılıp Türk adaletine teslim edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Brüksel'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkanı, "Daha önce özellikle PKK terör örgütüne kucak açmış bir ülke. Biz hiçbir ülkede patlama olmasını istemeyiz. Ama inşallah Belçika da bundan iyi bir ders çıkartır. Bundan sonra başka ülkelere zarar verip kendisine dokunmadığı için sahip çıktığı teröristlere herhalde artık sahip çıkmaz." diye konuştu.

"GEREKLİ KANUNLARI ÇIKARTIP TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALMAMIZ GEREKİR"

Çocuk istismarının Müslüman Türk milletinin hiçbir ferdiyle yan yana gelemeyecek çirkin bir davranış olduğunu belirten Mustafa Destici, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Hangi kurumun çalışanı ya da temsilcisi yaparsa yapsın bunu şiddetli bir şekilde hepimizin kınaması yetmez, mutlaka fiili olarak müdahale etmeliyiz. Gerekli kanunları çıkartıp tekerrür etmemesi için her türlü önlemi almamız gerekir. Maalesef Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın açıklamaları incitici olmuştur. Kendisi adına üzüntü verici olmuştur, yakışmamıştır. 'Bir defadan bir şey olmaz' anlamı çıkacak sözler kabul edilebilir değildir."
CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Dokunulmazlıkların kaldırılıp yargı yolunun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER