Destici: Karabağ er ya da geç işgalden kurtarılacak

Destici: Karabağ er ya da geç işgalden kurtarılacak

Ermeni askerlerinin Azerbaycan'ın Hocalı ilçesinde gerçekleştirdiği soykırımın 24. yıl dönümünde Alperen Ocakları Ankara'da anma programı düzenledi. Programda konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Karabağ er yada geç işgalden kurtarılacaktır." dedi.

Alperen Ocakları'nın düzenlediği anma programına Azerbayacan Ankara Ticari Ataşesi Vasıf Aliyev, BBP lideri Mustafa Destici ve çok sayıda davetli katıldı. Anma Programı, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Programın başında, Azerbaycan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey ve eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Alperen Ocakları Vakfı Genel Başkanı Murat Aslan kısa bir açılış konuşması yaptı. Konuşmanın ardından kürsüye gelen BBP lideri Destici, Hocalı katliamına seyirci kalanları lanetlediğini söyledi. Ermenilerin Hocalı'da yaptıklarını 100 yıl önce Osmanlı devletinde de yaptıklarını ifade eden Destici, "Erzurum'da, Erzincan'da Maraş'ta, Anadolu'nun her bölgesinde fırsatını bulduklarında bunu yapmışlardı. Onun için bir tehcirle karşı karşıya kaldılar. Yoksa daha önceki gibi kardeşçe yaşasalardı, nasıl 600 sene bu topraklarda bir ve beraber yaşanmış yine beraber yaşanırdı. Ama bu millete ihanet ettiler ve ihanetin de bedelini ödediler. Bugün de öyle. Kim bu devlete ihanet ederse, kim millete ihanet ederse mutlaka bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Geçmişte ödemiştir bugün de Karabağ işgal altındadır. Er ya da geç işgalden kurtarılacaktır. Mutlaka ama mutlaka Hocalı'nın da hesabı sorulacaktır." diye konuştu.

Destici'nin konuşmasının ardından Hocalı katliamının videosu izletildi. Görüntülerin ardından, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve merhum Alparslan Türkeş'in Baş Danışmanı Prof. Dr. Hanım Halilova da Hocalı katliamını anlatan kısa bir sunum yaptı. Program konuşmaların ardından sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Karabağ er ya da geç işgalden kurtarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER