Dev derbide en kritik 14 dakika!

Türk futbolunun bayram gününde, Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Derbide bu akşam gözler Beşiktaş ve F.Bahçe’nin usta ayaklarında... Rakamların izdüşümüne göz atıldığında ise, dikkat edilmesi gereken aralık 61 ile 75. dakikalar arası... Söz konusu bölümde Kartal en çok gol attığı (4), Kanarya tüm golleri yediği (3) süreci yaşadı.

Dev derbide en kritik 14 dakika!

Lig maratonunun başındayız henüz... Ama bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda öyle bir derbi oynanacak ki, şampiyonluğun kaderine erkenden etki edecek... Saatler 19.00’u gösterdiğinde 13 puanlı Fenerbahçe, 10 puanlı takipçisi Beşiktaş’a konuk olacak. Kartal kazanırsa, sarı lacivertlilerle puanını eşitleyecek. Kanarya galip gelirse, ezeli rakibiyle farkı tam 6 puana çıkarıp liderliğini 6. haftada da devam ettirecek.

Dev randevu öncesi rakamların dilinin bize anlatmak istediği bazı noktalar var... İşte çarpıcı rakamlar...

İLK DEVRE BİRİ SUSKUN, BİRİ ETKİLİ

- Şimdiye dek 5 maçta 13 gol atan Beşiktaş, bu gollerin sadece 3’ünü ilk yarıda attı. Kalan 10 gol ikinci devrede ve o 10 golün de 4’ü, 61 ile 75. dakikalar arasında geldi. Fenerbahçe ise, rakip filelere 8 gol bıraktı. Bu 8 golün 4 tanesi 16-30 ve 31-45’te kaydedildi.

- Devlerin gol yedikleri dakika dilimleri de, 61 ve 75 arasını işaret etti. Süper Lig’de sadece 3 gol yiyen Fenerbahçe, bu gollerin tamamını 61-75’lik dakika diliminde filelerinde gördü. Şu ana dek 5 gol yiyen Şenol Güneş’in öğrencilerinin ağları ise 2’şer defa ile en çok 16-30 ve 76-90 arası sarsıldı.

EN ‘AGRESiF’ VE EN ‘NAiF’ TAKIMLAR

- Dört Büyük kulüp üzerinden yapılan kıyasta, geride kalan haftalarda Beşiktaş en fazla faule maruz kalan takım oldu. Siyah beyazlılar, kendilerine yapılan 93 faule karşılık rakiplerine sadece 61 faul yaptı ve bu alanda en ‘naif’ takım olmayı başardı.

- 91 kez rakip takım oyuncularını faulle durdurma yoluna giden Fenerbahçe, bu alandaki rekorun sahibi... Yani Dört Büyük arasındaki en ‘agresif’ ekip Vitor Pereira’nın öğrencileri... Derbide yükselmesi olası ‘gerilim’ bu rakamdan dolayı epey dikkat çekici olacak.

EN ÇOK FAULLE DURDURULAN TAKIM BEŞİKTAŞ

Süper Lig’deki Dört Büyük takımın bu sezon yaptığı ilk 5 maç baz alındığında, rakipleri tarafından en çok faulle durdurulmaya çalışılan takım 93 kezle Beşiktaş oldu. Fenerbahçe de 91 defayla, karşılaştığı takımların oyuncularını en fazla faul yaparak durduran ekip...

GÜNEŞ'İN FENERBAHÇE KARNESİ ZAYIF

- Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, Fenerbahçe’ye karşı daha önce ligdeki 29 maçın sadece 3’ünde galibiyet aldı.18 kez yenilen Güneş’in takımları, 8 defa da sahadan beraberlikle ayrıldı. Şenol Güneş’in takımları Fenerbahçe’ye 18 gol atarken, kalelerinde 43 gol gördü.

PEREIRA, BÜYÜK MAÇLARDA BAŞARILI

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Portekiz ve Yunanistan’da yerel ligde ve kupada oynadığı 12 büyük maçta 5’er galibiyet ve beraberlik alırken, 2 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Özellikle Yunanistan’da derbilerde rakip taraftarlarla sık sık karşı karşıya geldi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

‘KRAL’ CENK AMA...

Beşiktaş’ta ilk 5 haftanın en skoreri 4 golle Cenk Tosun oldu. Ancak derbi maçta çok büyük ihtimalle Mario Gomez ilk 11’de başlayacak.

Quaresma 3.5 yıl sonra dönüyor!
- Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma, Fenerbahçe maçında görev yapması hâlinde Türkiye’de bin 240 gün sonra bir derbi maçına çıkacak. Portekizli yıldız, Beşiktaş’taki ilk döneminde 10 derbiye çıkarken, bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı. Ricardo Quaresma’nın Türkiye’ye geldiği ilk dönemde forma giydiği derbi maçlarda siyah beyazlılar 2 galibiyet aldı, 4 karşılaşmayı berabere tamamlarken, 4 mücadelede de sahadan puan alamadan ayrıldı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fernandao kulübeye Van Persie 11’e...

- Ligde şimdiye dek 5 maçta görev yapan Fernandao, 1 kez fileleri sarstı. İlk mücadelesinde Eskişehir ağlarını sarsan Brezilyalı, daha sonraki haftalarda gol atamadı. Sarı lacivertli ekibin ligde oynadığı son mücadele olan Bursaspor maçında oyuna girmek üzere kenara gelen Robin van Persie, saha kenarında teknik direktörü Vitor Pereira ile ufak bir atışma yaşamıştı. Pereira’ya, yardımcılarından taktikleri aldığını belirten Van Persie, bugün Olimpiyat Stadı’nda ilk 11’de maça başlayacak.

NANİ, HEP 12’DEN VURUYOR
- Sarı-lacivertli ekibin yıldız futbolcusu Nani, geride kalan 5 maçta rakip kaleye toplamda 10 şut girişiminde bulundu. Bu şutların 3’ünde kaleyi buldu ve ağları sarsmayı başardı.

TEK EKSiK DE SOUZA
- Derbi öncesinde Fenerbahçe cephesindeki tek eksik Josef de Souza... Kjaer, Diego ile Ba, Teknik direktör Vitor Pereira uygun gördüğü takdirde forma giyebilecek duruma geldi.

Sporx
<< Önceki Haber Dev derbide en kritik 14 dakika! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER