Dev holdingte şok istifa

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)'ta yönetim kurulu başkanları 3 yıllığına göreve seçilirken Özbahadır’ın birinci yılını tamamlamadan ayrılması Genel Kurul üyelerini de şaşırttı.

Dev holdingte şok istifa

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Necati Özbahadır, Genel Kurul öncesinde sürpriz bir şekilde istifa etti. Habertürk'ten Yavuz Barlas'ın haberine göre, 51.6 milyar TL’lik varlığıyla, 30 bini bulan çalışan sayısıyla Türkiye’nin dev gruplarının başında olan Oyak’ta yönetim kurulu başkanları 3 yıllığına göreve seçilirken Özbahadır’ın birinci yılını tamamlamadan ayrılması Genel Kurul üyelerini de şaşırttı.

Zira Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Divan Başkanlığı’nda 7 Mayıs’ta toplanan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanvekili Macit Arslan 6 Mayıs
itibarıyla Ömer Necati Özbahadır’ın istifa dilekçesini sunduğunu ifade etti.


COŞKUN ULUSOY AYRILACAK MI?

Genel Kurul’un ana gündem maddelerinin başında Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Necati Özbahadır ile ilgili müzakere söz konusuydu. Ancak istifa sonrasında bu müzakereye geçilmesine gerek duyulmadı. İstifanın ardından yeni başkanı yasada belirtildiği üzere Milli Savunma Bakanı, Maliye Bakanı ile Sayıştay, Umumi Murakabe Heyeti, TOBB ve Bankalar Birliği başkanlarından oluşan bir komite seçecek.

Bu arada 16 yıldır Oyak’ın Genel Müdürlüğünü üstlenen Coşkun Ulusoy’un da bu görevden ayrılabileceği kulislerden gelen bilgiler arasında yer alıyor.



KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber Dev holdingte şok istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER