Dev şirketler iflas erteleme istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 17 2016
Ekonomideki kötü gidişat iflas erteleme isteyen şirket sayısında patlamaya yol açtı. Ünlü & Co’nun araştırmasına göre 2016’nın ilk 6 ayında 246 şirket iflas erteleme talebinde bulundu. Taleplerin 45’i inşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşandı.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar özel sektörü dar boğaza soktu. 2016 yılında iflas erteleme isteyen şirket sayısındaki ciddi artış sektöre yönelik endişeleri de beraberinde getirdi. Ünlü & Co’nun son araştırması vahim tabloyu gözler önüne seriyor.

45 inşaat firması iflas erteleme istedi
Araştırmaya göre 2016’nın ilk çeyreğinde iflas ertelemeler bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artarak 184 oldu. İlk altı ayda ise toplam 246 iflas ertelemesi gerçekleşti. 2015 yılının tamamında bu rakam 492 olmuştu.
Araştırmaya göre 246 iflas ertelemenin 45’si inşaat ve gayrimenkul sektöründe oldu. Analistler sektörün finansal problemlerle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Bu durum gayrimenkul sektörünün sorunlu kredilerdeki payı şimdiden sektörün toplam kredilerindeki payından daha yüksek bir seviyeye yükseldiğini gösteriyor.
İflas erteleme başvurusu yapan 246 şirketin 36’sı imalat sanayisi şirketlerinden oluşurken, 31’i de tekstil şirketlerinden oluştu. Analistler turizm sektöründe de iflas ertelemelerde olumsuz bir tablo bekliyor.
İSO 500’den iflas ertelemeye
Ekonomideki kötü gidişatın etkisiyle iflas erteleme isteyen şirketler arasında İSO 500 arasına girmiş şirketlerde bulunuyor. İflas erteleyen Doğa Gıda İSO 500’e 265’inci sıradan girmişti. Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi şirketi arasında gösterilen Nursan Çelik de üretimi durduran bir diğer şirket. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Leke Jeans ve Sesli Tekstil’de yakın zamanda iflas bayrağını çekti.
Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Aynes Gıda, Türkiye’nin yaşadığı sorunlar nedeniyle Rusya, Irak ve Suriye’deki pazarını kaybetti. Türkiye genelind
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


