Devlet Bahçeli: Bir kilo toz, bir Toros; 5 kilo toz, 1 otobos


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözlerini değerlendirdi. Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. Bu bir şifre mi? Örgüt mü? İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz, 1 Toros. 3 kilo toz, 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile 5 kilo toz 1 otobos." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, CNN Türk ile Kanal D'nin ortak yayınında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Sayın Başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Konuşulanların büyük bir çoğunluğunun gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Gerçek dışı konuşmalardan dolayı da aşırı derecede suçlanıyor. Mesela bizimle olan koalisyon görüşmeleri öncesi ve sonrası gerçek dışıdır. Meydanlardaki konuşmalar ile toplumu heyecanlandırdığını düşünüyor. Bağırmak çok önemlidir. Fakat her zaman geçerli değil. Sizden daha fazla biri bağırırsa sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Sizin yok olmanız demektir. Sayın Ahmet Davutoğlu bey, şimdi çok daha bağıran bir siyasetçi konumunda." ifadelerini kullandı.

Beyaz Toros'lar üzerinden eleştirilerini sıralayan Devlet Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. Bu bir şifre mi? Örgüt mü? İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir?" diye konuştu.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz, 1 Toros. 3 kilo toz, 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile 5 kilo toz, 1 otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu, bu toz ile çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın ne anlamı var? Toz da beyaz olduğu için. Tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Acaba bu böyle midir? Halkın ifadeleri bu. Benim özel bir araştırmam yok. Basının özellikle üzerinde durduğu bir konu. Türkiye'de bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?"
CİHAN
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli: Bir kilo toz, bir Toros; 5 kilo toz, 1 otobos Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER