Devlet Bahçeli: Davutoğlu'nun şuuru kapanmış, zekası körelmiş

Yozgat mitinginde konuşan MHP lideri Bahçeli, "Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar" dedi.

Devlet Bahçeli: Davutoğlu'nun şuuru kapanmış, zekası körelmiş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Yozgat'ın yıllarca AK Parti'ye oy verdiğini, ancak işsizlik nedeniyle kentten göçün yaşandığını belirten Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mart 2004 tarihinde Yozgat'ta yaptığı konuşmada, "Artık Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları iş bulmak için buraları terk etmeyecek. Yozgat'a yeni bir tüketim anlayışı gelecek" dediğini hatırlattı. Her şeyin meydanda olduğunu, Erdoğan bu sözlerinden sonra Yozgat'ın nüfusu 260 bin azaldığını ve milletvekili sayısının da 6'dan 4'e indiğini söyleyen Bahçeli, "Ne aldanan, ne de aldatan olacağız diyen Erdoğan Yozgat'ı yüzüstü bıraktı, acımasızlığın çarkına teslim etti. Umutlarınızla oynadı, yalan konuştu, hayallerinizi kararttı, geleceğinizi riske attı" dedi.

"HARAM DENİZİNE YELKEN AÇTILAR"
 
Bakanlardan Başbakan'a kadar önüne gelenin havaalanı yapma sözü vermesine rağmen, Yozgat'ın ihmallerin kurbanı olduğunu, 54 havaalanı yapmakla övünen Erdoğan ve yandaşlarının sıra Yozgat'a gelince duymadıklarını, görmediklerini ve konuşmadıklarını söyledi. Yozgat'ın gelişmiş iller sıralamasında 72'nci, yaşanabilir iller sıralamasında ise 70'inci olduğunu hatırlatan Bahçeli, 110 bin hanenin üçte birinin de yardımlarla geçindiğini belirtti. Bahçeli, "AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar" dedi.

HAVUZCULAR, KUTUCULAR, YOLSUZLUK ÇETELERİ AKP'DEN MEMNUN
 
Bahçeli, Yozgat'ta sanayinin olmadığını, ticaretin azaldığını, çiftçiliğin tükendiğini, hayvancılığın da can çekiştiğini, esnafın siftahsız kepenk kapattığını söyledi. Bahçeli, ülkemizin varlıklarını kapışan yabancı yatırımcıların AK Parti'den memnun olduğunu söyledi. Bahçeli, "Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP'den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan şerefsizler AKP'yle fazlasıyla mutludur. Köylüyü ve hayvancıyı yokluğa mahkum eden ithalatçı da AKP hükümetinin başarısından bahsetmektedir. Zaten AKP'de onları mutlu etmek üzere iktidarda tutunmaya çabalıyor. Zaten AKP'de meşruiyetini yabancı ve işbirlikçilerinin memnuniyetinde arıyor" diye konuştu.
 
DAVUTOĞLU YALANCILIĞIN KİTABINI YAZMIŞ
 
Yozgat'ın hırsız ve hainlerle yan yana yürüyen AK Parti'ye tahammülünün artık olmadığını söyleyen Bahçeli, "AKP yalan markası, aldatma ustasıdır. Davutoğlu tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Yalan nifak kapısıdır. Davutoğlu seçim kampanyası başladı başlayalı gittiği her yerde yalancılığın kitabını yazmış, inkar külliyatını kaleme almıştır. Çıktığı her meydanda AKP'den önce piyade tüfeği dahi yapılmadığını iddia etmiştir. Davutoğlu 2002'den önce tüfek ve tankın hibe yoluyla alındığını söylemiştir. Her konuşmasında AKP'den önce ilkel bir kabile devleti olduğumuzu ima etmiştir. Karaman'da utanmadan, sıkılmadan AKP'den önceki senelerde; 'Ege'ye, Akdeniz'e gemimizle çıkamadığımızı, şimdi ise Türk yapımı gemilerin Afrika açıklarında, Türk donanmasının Japonya'ya doğru gittiğini' söylemiştir. Davutoğlu baştan ayağa yalandır, utanmazlıktır. 17-25 Erdoğan'ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır. Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır" dedi.
 
ŞUURU KAPANMIŞ, ZEKASI KÖRELMİŞ
 
Başbakan Davutoğlu'nun 2002'den önce Türkiye'de piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzünün kızarmadığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Peki yalancı Davutoğlu şimdi ne diyeceksin? Nereye kaçacaksın? Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hürkuş'u da 2018'de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ'ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır. 1936'da tek motorlu uçak, 1938'de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir. 1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriği'ye kadar uçmuştur. Davutoğlu ilk kez tank ürettiklerini söylemektedir. Fakat yine çakmış, yine sallamıştır. Nitekim milli tank üretiminin 1980'li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir. Başbakan, özellikle Bitlis'ten Muş'a lüks helikopteriyle uçarken sağ ve sol tarafta yüzde yüz yerli yapım olduğunu iddia ettiği Atak helikopterlerini pencereden gururla izlediğini defalarca duyurmuştur. Akıl fukaralığı çeken Davutoğlu buna da milliyetçilik demiştir."
 
Başbakan'ın 'Yüzde yüz Türk' dediği Atak helikopterlerinin Türkiye uçak sanayi ile bir İtalyan firmasının işbirliğinde yapıldığını öne süren Bahçeli, yüzde 60 oranında yerli ve henüz deneme aşamasında olduğunu kaydetti. Davutoğlu'nun Türkiye ilk refakat gemisini 1971'de Gölcük Tersanesi'nde imal edildiğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, "İlk denizaltımız 1975'de yine Gölcük Tersanesi'nde yapılmıştır. İlk hücumbot 1978'de, ilk firkateyn 1988'de üretilmiştir. Ve Türk gemileri dünyanın her yerinde milletimizi iftiharla temsil etmiştir. Serok Ahmet yalan söyleyerek, gerçekleri çarpıtarak nereye varabilecektir?" dedi.
 
TÜRK ASKERİNİN ELİNDE SANKİ ÇAKARALMAZ SİLAH VARDIR
 
Başbakan Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm kötü huylarını aldığını, ancak yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını söyleyen Bahçeli, "Davutoğlu da yalancı Ahmet unvanını çoktan almıştır. Başbakan, Atak helikopterlerini görünce, gökyüzünde olmasa şükür secdesine varacağını Yozgat'ın huzurunda geçtiğimiz günlerde açıklamıştır. Böyle bir istismarcı bakış, böylesi bir münafık yaklaşım nerede görülmüştür? AKP'ye gelesiye kadar Türk askerinin elinde sanki çakaralmaz silah vardır. Sanki Türk ordusu tel tel dökülmüş, tümüyle başkalarının eline bakmıştır. Bu alçak suçlama ve karartma kampanyasını reddediyorum" dedi.
 
EMEKLİLERE YILDA 2 BİN 800 LİRA DESTEK
 
İktidara geldiklerinde yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini belirten Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini belirtirken, şunları kaydetti:
 
"Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Ayrıca emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" dedi.
 
ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKEN MAZOT
 
Konuşmasında çiftçilerin feryat ettiğini, mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracaklarını söyleyen Bahçeli, "Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Anadolu'nun merkezinde tarım ve hayvancılık sektörünün ağırlıkta olduğu Yozgat tarımın Başkenti olacaktır. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan karşı çıksa da, Davutoğlu itiraz etse de, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun" dedi.
 
Türkiye'de imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edip, devlet yardımının önünü açacaklarını kaydeden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız.. Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz."
 
İlk ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira verileceğini, Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlara yüzde 75 indirim yapacaklarını kaydeden Bahçeli, muçtaç aileler için Hilalkart uygulamasına geçeceklerini söyledi. Öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacaklarını belirten Bahçeli, Atanamayan 330 bin öğretmenin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacaklarını söyledi. Bahçeli, taşeron işçilere kadro vereceklerini belirtirken, "Ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız" diye konuştu. Bahçeli, daha sonra karayolu ile Sivas'a geçti.
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli: Davutoğlu'nun şuuru kapanmış, zekası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER