Devlet Bahçeli sessizliğini bozdu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, hafta sonu partisinin il kadın kolları başkanlarıyla Genel Merkez’de yaptığı ilk istişare toplantısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli sessizliğini bozdu

Bahçeli, hafta sonu partisinin il kadın kolları başkanlarıyla Genel Merkez’de yaptığı ilk istişare toplantısında Davutoğlu ile Meclis’te yaptığı koalisyon görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TERBİYEM MÜSAADE ETMİYOR

Başbakan Davutoğlu’nun görüşmeyi içeride farklı, dışarıda farklı bir biçimde yansıttığını iddia eden Bahçeli şöyle konuştu:

“Ben oradaki konuşmaları terbiyem müsaade etmediği ve etik olmadığını düşündüğüm için açıklamadım. Ama onlar dışarıda gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulundular. Bu yaptıkları hoş değil. İçerideki konuşulanları dışarıya farklı yansıtmaları beni çok üzüyor.

ALGI OPERASYONU

Siyasette böyle olmaz, benim tarzım değil. İçeride farklı konuşuyorsun, dışarıda bizi suçlu gösterip algıyı değiştirmek istiyorsun. Bundan sonra bu tür görüşmeleri basının önünde açık yapacağım”

KABUL ETMEDİLER

Kadın kolları başkanlarına 1,5 saat hitap eden Bahçeli, Davutoğlu’nun koalisyon kurmak istemediğini savunarak, “Onlar koalisyon yapmak gibi bir amaçla görüşmeye gelmemişti” diye konuştu.

ÇANTAMDA PROTOKOL VARDI

Görüşmede 4 şartlarının kabul edilmesi halinde koalisyona “evet” diyeceklerini söylediğini kaydeden ve, “Tek tek dört koşulumuzu kendisine okudum” diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 maddenin hiç birinin olmayacağını kendi ağızlarıyla söylediler. Bunlara tamam deseydi çantamda koalisyon protokolü, MHP’ye düşecek bakanların sayısı ve isimleri, hükümetin yapacağı projeler ile kanun tasarıları hazırdı. Çantamı açıp içindekileri gösterdim.

KÜÇÜK ÇANTA ÇIKARDI

Başbakan’da küçük bir çanta çıkarttı. İçinde sadece MHP ile ilgili aldıkları notlar vardı. Koalisyon konusunda ne kadar ciddi olduklarını düşünün artık. Yaptıkları çok yanlış bunları bilin. Sizi yanıltmak için hem basını hem de sosyal medyayı kullanacaklardır.

KÜRDİSTAN’I KURMAK


Çözüm süreci Marksist bir Kürdistan devletinin kurulmasını amaçlıyor. PKK 1978’de Eruh’ta yaptığı kongrede bağımsız Kürdistan kararı aldı. Sözde ihanet süreci hep bu karar yönünde ilerliyor. Biz bu sürecin içinde olmamalıyız. Biz milliyetçi bir partiyiz, bu oyunun içinde olmamamız lazım. Çözüm denen üstü kapalı Kürdistan’ı kurmaktır.

HER ŞEYE HAYIR DEMEDİK

Bizim içimizde ‘neden bu koalisyona girmedik’ diye düşünenler oluyor. Bu ülke hepimizden daha önemli. Bunu basite indirgeyemeyiz. Herkese, her şeye kapalıyız gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Her şeye hayır, hayır diyen bir parti değiliz.

NİYE KURMAYALIM

4 maddemizi kabul etselerdi koalisyonu kurardık, niye kurmayalım? Gittiğiniz her yerde özellikle kadınlara bunları iyi anlatın”

Kamil Elibol - Sözcü
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli sessizliğini bozdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER