Devlet Bahçeli 'Süleyman Soylu' için devreye girdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 30 2023
Erol Ayyıldız'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atanmasının yankıları sürüyor. Son olarak Bahçeli'nin Erdoğan'la 10 gün önce yaptığı görüşmeye kadar Mustafa Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdürü olarak göründüğünü aktaran gazeteci Tolga Şardan, MHP liderinin Soylu'nun ekibinin korunması konusunda devreye girdiğini iddia etti.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Mehmet Aktaş'ın yerine Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilen Erol Ayyıldız, göreve başladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Ayyıldız, görevi Aktaş'tan devraldı.
Erdoğan'ın atama kararı gündemdeki yerini korurken; T24 yazarı Tolga Şardan Ankara kulislerdeki son bilgileri paylaştı.
Bahçeli'nin Erdoğan'la 10 gün önce yaptığı görüşmeye kadar Mustafa Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdürü olarak göründüğünü aktaran Şardan, "O güne kadar 'işlerine karışmayacağız' diyen Bahçeli ile Erdoğan'ın görüşmesinin ardından Çalışkan devre dışı kaldı. Anlaşılan Bahçeli, Soylu'nun ekibinin korunması konusunda devreye girdi" diye yazdı.

SOYLU'NUN EKİBİ BASTIRDI
Şardan'a göre Bakan Yerlikaya'nın atanmasıyla birlikte Soylu ve ekibiyle ters düşen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdürü olarak göreve getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. En büyük aday Çalışkan'dı.
Yazısında "Çalışkan'ın bu göreve getirilmesi, Soylu'nun halen görevdeki ekibi için hiç iyi sonuçlar vermeyecekti. Gerçek bir tasfiye süreci başlayacaktı. Hatta usulsüz işlemlere imza attıkları bilinen kimi polis müdürlerinin cezaevine girmesi kaçınılmazdı. Ancak, süreç farklı işledi. Çalışkan'ın adının geçtiği makama Eskişehir Valisi Ayyıldız atandı" ifadelerine yer veren Şardan, şu bilgileri aktardı:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çalışkan üzerinde karar kıldığı herkesin malumu. Bir ekleme yapayım, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım Büyüteç'te, Soylu'nun ekibinin tasfiye fı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


