Devlet Fotoğraf Yarışması'na başvurular bugün başladı

Devlet Fotoğraf Yarışması'na başvurular bugün başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'deki fotoğraf sanatçılarını desteklemek amacıyla düzenlediği 'Devlet Fotoğraf Yarışması' başvuruları bugün başladı.

Konusu insan, yaşam ve doğal hayat, tarihi yapılar, deneysel çalışmalar olan yarışmaya, seçici kurul üyeleri ile birinci derece yakınlıkları olanlar dışında 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti uyruklu tüm sanatçılar katılabilecek. Çekilen fotoğrafların kayıtlı olduğu CD/DVD ve katılım formları 22 Nisan tarihine kadar Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü adresine kargo ya da posta ile gönderilecek veya teslim makbuzu karşılığında elden teslim edilebilecek.

Daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserlerin de kabul edildiği yarışmada katılımcı, gönderdiği eser/eserlerin kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmek zorunda. Katılımcı kendisine ait olmayan fotoğrafla başvurması halinde, telif hakları ve diğer haklarla ilgili hukuksal sorumluluk şahsına ait olacak.

Katılım formları ve şartname, bakanlığın web siteleri (www.kulturturizm.gov.tr, www.guzelsanatlar.gov.tr ve www.kulturportali.gov.tr) adreslerinden ayrıca, toplama merkezinden, Valiliklerden (İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri) ve ilgili fakülte ve derneklerden temin edilebilecek.

84 FOTOĞRAF SEÇİLECEK, SERGİ KAHRAMANMARAŞ'TA

Dört akademisyen/sanatçı ve bir bakanlık temsilcisinden oluşturulan Seçici Kurul, 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde Ankara'da toplanarak, her bir kategoriden ayrı ayrı 3 başarı ödülü ve 25 sergilenmeye değer olmak üzere toplam 84 fotoğrafı belirleyecek.

Değerlendirmenin sonucu, bakanlık veya Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü web adreslerinden duyurulacak.

17. Devlet Fotoğraf Yarışması'nda, başarı ödülüne değer görülecek her bir kategorideki 3 fotoğraf için ayrı ayrı 5.000-TL ve Başarı Belgesi, sergilenmeye değer görülecek her bir kategorideki 25 fotoğraf için ayrı ayrı 2000-TL ve Katılım Belgesi verilecek.

Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi, 2016 yılı Haziran ayında Kahramanmaraş'ta açılacak. Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılış tarihi daha sonra bakanlık ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü internet adresleri üzerinden ayrıca duyurulacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Devlet Fotoğraf Yarışması'na başvurular bugün başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER