Devlet kurumunda bunu da yaptılar

BDDK yaptığı usulsüzlükleri personeli görmesin diye kurum içine yönelik hazırlanan basın bülteninde sansüre gittiği iddia edildi.

Devlet kurumunda bunu da yaptılar

BDDK yö­ne­ti­mi­nin son dö­nem­de adı­nın ka­rış­tı­ğı hu­kuk­suz­luk­la­ra yer ve­ri­len ha­ber ve ma­ka­le­le­ri per­so­ne­lin gör­me­me­si için san­sür­le­di­ği an­la­şıl­dı. Ban­ka­cı­lık Dü­zen­le­me ve De­net­le­me Ku­ru­mu­’nun (BDDK) ken­di per­so­ne­li için ha­zır­la­dı­ğı ba­sın bül­te­nin­de san­sü­re gi­dil­di­ği or­ta­ya çık­tı. BDDK yö­ne­ti­mi­nin son dö­nem­de adı­nın ka­rış­tı­ğı hu­kuk­suz­luk­la­ra yer ve­ri­len ha­ber ve ma­ka­le­le­ri per­so­ne­lin gör­me­me­si için san­sür­le­di­ği an­la­şıl­dı.

Hu­kuk­suz­luk­ları örtüyor!

BDDK'nın Bank As­ya­’da im­za at­tı­ğı hu­kuk­suz­luk­la­rın BDDK per­so­ne­lin­ce du­yul­ma­sı­nı is­te­me­di­ği için BU­GÜN, Za­man, Ta­raf, Mil­let, Söz­cü ve Hür­ri­yet ga­ze­te­le­ri­nin ha­ber­le­ri­ni za­man za­man bül­te­ne koy­dur­ma­dı­ğı id­di­a edil­di. Bu şe­kil­de baş­ta mu­ra­kıp­lar ol­mak üze­re ku­rul üye­le­ri ve BDDK per­so­ne­li­nin istendiği gibi yön­len­dir­ildi­ği öne sü­rül­dü. Geç­miş dö­nem­ler­de BDDK’­nın is­mi­nin geç­ti­ği olum­lu ve olum­suz her ha­be­re ve kö­şe ya­zı­sı­na bül­ten­de mut­la­ka yer ve­ril­di­ği kay­de­dil­di.


Per­so­nel­den giz­liyor

BDKK’­nın 11 Mart 2015 ta­rih­li ba­sın bül­te­nin­de iki çar­pı­cı ör­nek dik­kat çek­ti. Bül­ten­de BU­GÜ­N’­ün “Kart bor­cu­nu öde­me­yen­ler 3 mil­yo­na yak­laş­tı­” ha­be­ri­ne yer ve­ri­lir­ken, ay­nı gün­kü nüs­ha­sın­da, “Ban­ka bat­tı di­ye­ne ce­za yok!” baş­lık­lı ha­be­ri­ne ise yer ve­ril­me­di. Ha­ber­de, Bank As­ya hak­kın­da spe­kü­la­tif ha­ber­ler ya­pa­rak suç iş­le­yen­ler ile bun­la­ra se­yir­ci ka­lan BDDK ve SPK gö­rev­li­le­ri­nin ko­ru­ma al­tı­na alın­dı­ğı­na iliş­kin ya­sal dü­zen­le­me ya­pıl­dı­ğı bil­gi­si ve­ri­li­yor­du.

Manşet var detay yok

Yi­ne ay­nı bül­ten­de Za­man Ga­ze­te­si’n­den “HSBC de Tür­ki­ye­’den ay­rıl­ma­yı plan­lı­yo­r” baş­lık­lı ha­be­ri­ne yer ve­ri­lir­ken, ay­nı gün Za­ma­n’­ın bi­rin­ci say­fa­sın­da ge­niş­çe iş­le­nen “BDKK iş­le­di­ği su­ça kı­lıf bu­la­mı­yo­r” baş­lık­lı ha­be­ri ise yer ve­ril­mi­yor. Bül­te­n’­in ‘man­şet­le­r’ bö­lü­mün­de BU­GÜ­N ve Za­ma­n’­ın bi­rin­ci say­fa­la­rın­da il­gi­li ha­ber­le­ri gö­re­bi­len ku­rum per­so­ne­li, ha­be­rin de­tay­la­rı­nı ise bül­ten­de gö­re­me­di. Bugün
<< Önceki Haber Devlet kurumunda bunu da yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER