Devlet okulları eridi, LYS'ye yine özel okullar ve dershaneler damga vurdu

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda derece yapan şampiyon öğrenciler tercihlerini hukuk fakültesinden yana kullanacak.

Devlet okulları eridi, LYS'ye yine özel okullar ve dershaneler damga vurdu

TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan İzmir Özel Yamanlar Koleji ve Körfez Dershanesi öğrencileri Murat Kaya ile TM-1-2-3 puan türleri Türkiye ikincisi Musa Said Arık, hukuk okumak istediklerini söyledi.

LYS şampiyonları, bir yandan sıkı ders çalışırken bir yandan da sosyal aktiviteleri ihmal etmediklerini belirtti. Murat Kaya başarısının sırrını, “Gerek gitarımı çalarak, gerekse arkadaşlarımla dışarıya çıkarak kendimi rahatlattım.” sözleriyle anlattı.

Şampiyon öğrencilerden Murat Kaya, sınava üç yıldır derslerine düzenli çalışarak hazırlandığını belirterek, “Aynı zamanda sosyal hayatı ihmal etmemek gerekiyor. İnsanlar bu süreç boyunca farklı şekilde stres atmalı. Ben gerek gitarımı çalarak gerek arkadaşlarımla dışarıya çıkarak kendimi rahatlattım.” dedi. Öğrencisi olduğu Yamanlar Koleji ve Körfez Dershanesi'ndeki öğretmenlerinin başarısında büyük payı olduğunu dile getiren Kaya, “Aileme de teşekkür ediyorum. Hem moral verdiler hem de büyük imkanlar sağladılar.” şeklinde konuştu. Murat Kaya, altıncı sınıftan beri hukuk fakültesi okumak istediğini, tercihini de bu yönde kullanacağını aktardı.

LYS ikincisi Musa Said Arık da yıllardan beri idealinin hukuk fakültesi okumak olduğunu bildirdi. Arık sınava hazırlık süreciyle ilgili de şunları söyledi: “Devam ettiğim Körfez Dershanesi, okulda eksik kalan konuların tamamlanmasına ciddi katkı sağladı. Sınav süreci boyunca ekip olarak çalıştık, son haftalara yaklaştıkça birbirimizi motive ettik. Bunun yanı sıra her hafta halı saha maçı yaparak sosyal faliyette bulunduk. Ders zamanı dersin hakkını, eğlence zamanı da eğlencenin hakkını vermeye çalıştık.”

Erzurum Özel Aziziye Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Nihat Emeksiz de TS1 alanında 500 tam puan alarak birinci oldu. Emeksiz, “Başarıda ailemizin, öğretmenlerimizin, okulumuz Aziziye Koleji'nin ve FEM Dershanesi'ndeki hocalarımın çok büyük emek ve katkısı var. Bu başarıyı bir kişiye mal etmek olmaz çünkü bu herkesin başarısı.” diye konuştu. MF 1, MF 2, MF 3 ve MF 4'te Türkiye birinciliğini ise Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi mezunu ve Şanlıurfa FEM Dershanesi öğrencisi Mehmet Salih Ekemen elde etti. Ekemen şunları ifade etti: “Öncelikle ailemin manevi desteği çok oldu. Okul ve dershane öğretmenlerime de teşekkür ediyorum. Dershanenin tavsiye ettiği dokümanları bitirdim. Aynı zamanda sinema ve piknik gibi etkinliklerden de uzak kalmadım. Hedefim iyi bir tıp fakültesi okumak.”

Körfez, üç Türkiye birincisi çıkardı

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) Körfez Yayınları ile hazırlanan 3 öğrenci Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Murat Kaya TM1-TM2-TM3 puan türlerinde, Emre Kızıltuğ İngilizce DİL1 ve DİL2 puan türlerinde, Melih Demir ise İngilizce DİL3 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Ayrıca sınava Körfez Yayınları ile hazırlanan 5 öğrenci ilk üç sıralamada 14 Türkiye derecesi yaptı. Musa Said Arık, TM1-TM2-TM3 puan türlerinde Türkiye ikincisi, Emre Kızıltuğ, MF1-MF2-MF3 puan türlerinde, Süeda Şanlı ise MF4 puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu. Bu sonuçlara göre Körfez bu yıl da, 3 öğrencisi ile 7 puan türünde Türkiye 1.si ve ilk 3'te 5 öğrencisi ile 14 Türkiye derecesi elde etti.


Anadolu'nun gururu öğrenciler

LYS'de Türkiye 6.sı olan Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi ve FEM Dershanesi Nilüfer şubesi öğrencisi Fatma Merve Sarı, Bursa'nın gururu oldu. Sevincini ailesiyle paylaşan Sarı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi okumak istediğini söyledi. Sarı, “Okulum, dershanem ve ailem ellerinden gelen her şeyi yaptı. Allah onlardan razı olsun.” dedi. Adana Burç Okulları'nın 5 öğrencisi de ilk 100'de 20 derece elde etti.

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi Muhammet Furkan Merdan ise MF-1, MF-2 ve MF-3 puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Furkan şu açıklamayı yaptı: “Bilkent Üniversitesi Matematik bölümünü istiyorum. Daha önceden hep matematik çalıştım, matematik olimpiyatçısıyım. Şimdi de TÜBİTAK takımına girdim. Hayatım boyunca hep bilimsel çalışmalar yapmak istiyorum.” Galatasaray Lisesi ve Beşiktaş FEM Dershanesi öğrencisi Barış Burak Güneş de Dil-3 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Güneş, “Başarımı düzenli çalışmaya, dersi derste dinlemeye ve dershane öğretmenlerime borçluyum.” dedi. Güneş, hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği olduğunu söyledi.


Fatih Okulları'ndan 53 derece

Fatih Okulları da LYS'de başarısı ile göz doldurdu. İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Hakkı İsmail Korkmaz LYS'de Türkiye beşincisi olurken, Fatih Okulları öğrencileri ilk 100 arasında 53 derece yaptı. Hakkı İsmail Korkmaz, “Öğretmenlerime ve aileme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sınava hazırlananlara tavsiyem, eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlamaları.” dedi. Fatih Eğitim Kurumları Kurumsal İletişim Koordinatörü Kemal Pehlivan ise “TEOG'da, LYS'de ve Bilim Olimpiyatları'nda alınan sonuçlar eğitim kalitesi artık oturmuş bir kurum olduğumuzu doğruluyor. Planlı, düzenli ve disiplinli çalışmanın akabinde mutlaka başarının geleceğini, okul idaresi, öğretmen ve ailelerin birlikte hareket etmesinin öğrencilerin başarılı olmalarındaki en büyük etken.” diye konuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber Devlet okulları eridi, LYS'ye yine özel okullar ve dershaneler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER