"Devlet Senfoni Orkestralarının Yönetmeliği gizlice değiştirilmek isteniyor"


Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Devlet Senfoni Orkestralarının Yönetmeliği'ni gizlice değiştirmek istediğini iddia etti. Özdil, taslak yönetmeliğinde değiştirilmek istenen maddeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

TBMM Bütçe Gelir Komisyonu'nda yasalaşması beklenen 'fikir ve sanat eserlerine yüzde 35 oranında vergi' getirilmek istendiğini kaydeden Özdil, "78 milyonluk Türkiye'de sayıları 4 bini geçmeyen sanatçılardan yüzde 35 vergi almak, onları ticaret yapar gibi defter tutmaya zorlamak utanç vericidir. Pırlanta ticaretinden hiç vergi almazken, övünç kaynağımız, dar gelirleriyle sanat yaratmaya çalışan ressamlarımızı, heykeltraşlarımızı, yazarlarımızı, şairlerimizi ve bestecilerimizi yok etmeye çalışamazsınız." dedi. Özdil, komisyonda bekleyen yasanın maddelerinin arasında gizli, kapaklı, yanıltıcı ifadeler ile yüzde 35 verginin de getirilmeye çalışıldığı iddiasında bulundu.

Özdil, Devlet Senfoni Orkestralarının Yönetmeliğinin gizlice değiştirilmek istenildiği iddiasında bulundu. Özdil, "Devlet Senfoni Orkestralarında çalışan sanatçıları bekleyen bu tehlike, yürürlüğe konmadan engellenmelidir. Kültür Bakanının onayı ile uygulamaya konulacak olan yönetmelikte mevcut yasayla çelişen birçok madde ilave edilerek, kurumların özerk yapıları ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır." diye kaydetti.



CİHAN
<< Önceki Haber "Devlet Senfoni Orkestralarının Yönetmeliği gizlice... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER