Devlet televizyonu Merkel'i böyle eleştirdi!

Alman devlet kanalı ARD, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, fotomontajla Merkel'e çarşaf giydirdi.

Devlet televizyonu Merkel'i böyle eleştirdi!

Türkiye'de “Cumhurbaşkanı'na hakaret” gerekçesiyle yüzlerce kişi gözaltına alınıp insanlar tutuklanırken, Almanya'da ‘devlet televizyonu'nda ilginç bir haber yer aldı. Alman Devlet Televizyonu 1. Kanalı ARD, Başbakan Angela Merkel'in, mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, başörtülü fotoğrafını kolaj yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Muhalif kesimi sindirmek amacıyla, Erdoğan'a en ufak bir eleştiri “Cumhurbaşkanı'na hakaret” adı altında önce gözaltına, bazen de tutuklamaya dönüşüyor. 13 yaşındaki çocuğun savcılığa ifade vermesi, 16 yaşındaki öğrencinin yargılanması, yazarların yazmadığı yazıdan soruşturmaya tabi tutulması, arkadaşları ile birlikte parkta siyaset üzerine tartışan parti seçim sorumlusunun mahkemeye çıkartılması, bisikletçinin gözaltına alınması, şehit ailelerinin tutuklanması… Akıllara gelen örneklerden sadece bazıları. Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın “Toplumun yüzde 50'si bizden nefret ediyor. Biz eskiden sokağa çıkardık taraftarımız bizi çok severdi.” sözleri de bunu kanıtlar nitelikte.

MERKEL ÖRNEĞİ

Türkiye'de hal böyleyken, Almanya'da durum tamamen farklı. Ülkenin devlet televizyonu ARD, önceki gün, Başbakan Angela Merkel'in, mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, çarşaflı fotoğrafını yayınladı. "Bericht aus Berlin" adlı programda mülteci krizini irdeleyen moderatör Rainald Becker, arka fonda çarşaflı Merkel ve onun da arkasında Alman Parlamentosu'nu minare ve hilallerle gösteren bir grafik eşliğinde, "Gerçekten başaracak mıyız, yoksa baş edemeyecek miyiz? Başarırsak bizim değerlerimiz ne olacak. Hayatımız gelecekte nasıl olacak. Mülteciler kadın hakları, eşitlik, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşarsa nasıl davranacağız." sorularını sordu ve "Bu sorular toplumda korku oluşturuyor" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Devlet televizyonu Merkel'i böyle eleştirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER