'Devlet ve sivil toplum birlikteliğiyle sorunlar çözülür'


Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, engellilerin sorunlarının devlet ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile çözülebileceğine inandığını söyledi.

Nevşehir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener başkanlığında engelli ve rehabilitasyon merkezindeki çocuklar ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyet, Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.

Vali Mehmet Ceylan burada yaptığı konuşmada etkinlik yapmaktan ziyade, engellilerin sorunlarının çözümü ve toplumla bütünleşmesini sağlayacak çalışmalarla ilgili farkındalığının oluşmasına vesile olmasının önemli olduğunu vurguladı. Ceylan, ildeki bakım merkezleri ile belediyenin Özel İnsanlar Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne ait kurumlarda, engellilere yönelik hizmetlerin devam ettiğini kaydetti. Ceylan, hükümetinde desteğiyle birlikte engellilerin sorunlarının çözümünde daha etkin ve verimli çalışmanın elde edileceğini anlattı.

Vali Ceylan, sadece 3 Aralık'ta değil devamlı olarak, herkesin bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman için unutmadan problemlerini, ihtiyaçlarını, dert ve sıkıntılarına çözüm için devlet olarak, yöneticiler olarak, sivil toplum kuruluşları üyeleriyle gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları ve devletin bir gün değil bir yıl boyunca devamlı olarak aynı ciddiyet ve sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Ceylan, şunları kaydetti: "Bu açıdan ben Nevşehir olarak şanslı bir ilde bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Belediye, yerel yönetimler, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve valilik olarak bizler ve siz sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engellilerimize daha iyi bir yaşam standardı sunabilmek için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Burada tabi ki bazen problemler, sıkıntılar olacaktır. Ama önemli olan bunları en hızlı şekilde çözerek hizmeti hızlandırmak ve kalitesini arttırmak, bu amaçlı çalışıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Devlet ve sivil toplum birlikteliğiyle sorunlar çözülür' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER