Devletin ajansından skandal haber

Devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı (AA), yeni bir skandala daha imza attı. İran'da yaygın olarak başvurulan ve "fuhuşa kılıf uydurmak" için kullanılan muta nikahına ilişkin bir haberi manşetine taşıyan AA, haberde adeta muta nikahının reklamını yaptı.

Devletin ajansından skandal haber

AA'nın, İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen İbtikar gazetesine dayandırdığı habere göre; İran'da Telegram adlı mobil mesajlaşma uygulamasında geçici nikah yani "fuhuşa kılıf uydurmak" için kullanılan MUTA NİKAHI yapıldığı belirtiliyor.

“İran'da mobil uygulama üzerinden geçici nikah” başlığıyla verilen haberin içeriği ise tam bir skandal. Telegram adlı mobil mesajlaşma uygulamasında kurulan gruplara üye olanların geçici nikah yapmak istediği kişiyi özelliklerine göre kategorilendirilen listeden seçtiğini belirten AA, ardından seçilen kişiye "mihr" adı altında, grubun yöneticilerine de "danışman" hizmeti karşılığı belli bir ücret ödenerek 1 saatten 99 yıla kadar nikah yapılabildiğini vurguluyor.

FUHUŞ VE ZİNANIN ADI "GEÇİCİ NİKAH"MIŞ

“Geçici nikah için 180 TL -1200 TL ödemek gerekiyor” ara başlığıyla devam edilen haberde skandallar birbirini takip ederken,ara başlıkla, muta nikahı yapmak isteyenlerin ödeyeceği fiyatlar belirtiliyor. 

Gruba üye olan erkekler için yaş dahil hiçbir şart bulunmadığına dikkat çeken AA, "fuhuşa kılıf uydurmak" için kullanılan muta nikahı kıymak isteyen kadınların ise gruba üye olmak için kimlik bilgilerini ve özelliklerini belirten bir form doldurmak zorunda olduğu ifade ediliyor. Yapılan bu uygulama ise kadınların onurunun korunması olarak veriliyor.

Ayrıca haberde, Telegram'daki grubun kurucusunun yaptıkları işi ülkedeki medeni kanuna uygun olarak nitelediği ve kısa süre önce oluşturulan grubun şimdiye kadar 7 bin kişiye ulaştığına da dikkat çekiliyor.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber Devletin ajansından skandal haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER