Havuz işte böyle doluyormuş

Kendi binalarını satıp tek tek kiracı olmaya başlayan devlet kurumlarının, Albayraklar gibi tanıdık müteahhitlere birkaç yılda o binaları satın alacak boyutta kira ödemesi yaptığı ortaya çıktı.
Nokta dergisinin haberine göre, Ankara Subayevleri’nde kiralık bir evde Başbakanlık kariyerine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, nihayetinde kendisine bir Saray inşa ettirerek kiradan kurtuldu. Devletin kurumları ise tersi yönde kendi binalarını satıp tek tek kiracı olmaya başladılar.
Devletin kurumları devasa binaları tek tek kiralamaya başladı. Öyle ki ödenen kiralarla birkaç yıla o binaları satın almak bile mümkün.
Türkiye’nin bütçesini kontrolden sorumlu Maliye Bakanlığı en büyük kiracılardan. Devletin ev sahibi ise ‘Albayraklar’ gibi tanıdık müteahhitler oluyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ev sahibi Albayraklar’a aylık 850 bin lira kira ödüyor. Yıllık 10 milyon 200 bin tl demek bu. Albayraklar çifte kulesi ‘ViaTwins’in birini devlete böylece kiralamış durumda. Diğeri ise yüksek kira talebi nedeniyle boş durumda.
Bakan Ayşenur İslam bu konuda 2015’te verilmiş soru önergelerinin tamamını cevapsız bırakmış durumda.
10 AYDA 267 MİLYON LİRA KİRA ÖDEDENDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, merkezi yönetim bütçesi kapsamında kamu kurumları milyonlarca lirayı kira olarak harcadığını bizzat açıkladı. Şimşek’in MHP Isparta Nevzat Korkmaz’ın soru önergesine Şubat 2015’te verdiği yanıt ile devletin sadece 2014 yılında ilk 10 ayında 267 milyon 138 bin 395 lira kira ödediği ortaya çıktı.
DEVLETİN KİRACILIĞINDA FIRLAMA VAR
Şimşek’in verdiği bilgilere göre, 2004-2014 dönemi yıllara göre kira harcaması şöyle gerçekleşti:
2004 yılında 46 milyon 887 bin 263 TL,
2005 yılında 47 milyon 905 bin 756 TL,
2006 yılında 71 milyon 335 bin 664 TL,
2007 yılında 77 milyon 51 bin 459 TL,
2008 yılında 92 milyon 372 bin 26
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ARİF ASALIOĞLU

ABD-İRAN savaşı: Rubio umutla İran'dan haber bekle...

İHD: 'Şaban Yasak' kararı derhal uygulanmalı mahku...

“ER Kids Club” ile iyilik nesilden nesile taşınıyo...

ABD'den yeni UFO hamlesi! Dünya bunu konuşuyor!

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Mansur...







