Devletin korumasındaki çocuklara sunulan hizmetler anlatıldı

Devletin korumasındaki çocuklara sunulan hizmetler anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Erzurum İl Müdürlüğü tarafından 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve danışmanlık tedbiri eğitim programı düzenlendi.

Çocuk Danışmanlık Tedbiri Eğitim toplantısı, Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. ASP İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, çocuk hizmetlerinde önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

ASP İl Müdür Yardımcısı, yurt ortamından ev ortamına nakledilen çocukların toplumla daha iyi kaynaştığına vurgu yaparak, "Yatılı kuruluşlarımızda devlet korumasında olan çocuk sayısı 198 olup fiili bakılan çocuk sayısı 170'dir. Bir yıllık sürede 8 çocuk evlat edindirilmiş olurken, 27 çocuk koruyucu ailelerin yanında kalmaktadır. Koruyucu ailelerimize 2016 yılında yaklaşık 100 bin TL'lik ödeme yapıldı. İl müdürlüğümüz ayrıca koruma altına alınmadan desteklenen vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik destek hizmetleri kapsamında aylık ortalama 565 TL ödeme yapmaktadır." dedi.

Devlet korumasındaki çocukların sanatsal ve sportif yönlerinin ön plana çıkarılması için etkinlikler düzenlediklerine değinen Cemil İlbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi; hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan, rol model bir ülke haline getirmektir. Her yıl ilimizde bu farkındalığı oluşturmak, kamuoyunu bilgilendirmek, yetişkinlerin de konu üzerine dikkatini çekmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Devletin korumasındaki çocuklara sunulan hizmetler anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER