'Devletin olaya kaza olarak bakması Yazıcıoğlu dosyasını sürüncemede bıraktı'


2009 yılında şüpheli bir şekilde düşen helikopterde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili konuşan dosyanın avukatlarından Selami Ekici, devletin olaya kaza olarak bakmasının dosyayı sürüncemede bıraktığını vurguladı. Ekici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun dosyasında şüpheliler bellidir. Dosyada kimlerin suçlu olduğu, ne yaptığı açıktır. Bu dosyayı siyasete malzeme etmenin kabul edilebilir bir yanı yoktur." dedi.

Ekici, yaptığı açıklamada Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazası ile ilgili hukuki süreç hakkında bilgi verdi. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile dosyanın etkin bir şekilde sürdürülmediğini belirten Ekici, şunları kaydetti: "Muhsin Yazıcıoğlu dosyası önce Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda kaza soruşturması olarak başlamıştı. Davada bazı çıkmazlar olunca aileler ve avukatlar olarak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçirmesini istemiştik. Sayın Abdullah Gül'ün DDK'yı harekete geçirmesi neticesinde bu dosya bir işlerlik kazandı ve dosya suikast olma ihtimali ile Malatya Özel Yetkili Savcılığı'na verildi. Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nda etkin bir soruşturma başlatılmıştı. O dönem 9 kişi tutuklanmış ve soruşturma devam ederken özel yetkili mahkemelerin kaldırılması neticesinde tutuklanan kişiler serbest kalmıştı. Dosya yeniden olay yeri olan Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmişti. O tarihten itibaren dosyamız etkin bir şekilde soruşturulamamaktadır. 14 Şubat 2014 tarihinde Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın hava kuvvetlerinde yapmış olduğu keşif neticesinde bilirkişilerin Mayıs 2014 tarihinde vermesi gereken bilirkişi raporları maalesef bugüne kadar dosyaya gönderilmemiştir.

En son kamuoyunda C-5 diye bir birimden bahsedilmekte ve bu birimde Muhsin Yazıcıoğlu'nun olayı ile ilgili 69 belgenin bulunduğu belirtilmektedir. Yaklaşık 2 ay önce bu hususu Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'nca araştırılmasını istedik. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı, İçişleri Bakanlığı ve soruşturmayı yöneten makamlara bir yazı gönderdi. Ancak bugüne kadar bu bilgi ve belgeler hakkında dosyaya bir bilgi gönderilmedi."

"Devletin olaya kaza olarak bakması dosyanın sürüncemede kalmasının nedenlerindendir." diyen Ekici, sözlerini şöyle tamamladı: "Muhsin Yazıcıoğlu'nun dosyasında şüpheliler bellidir. Bizce dosyada kimlerin suçlu olduğu ne yaptığı açıktır. Bu dosyayı siyasete malzeme etmenin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu ne hukukidir, ne de vicdanidir. Neticede dosyadaki şüphelilerin kim olursa olsun takipçisi olacağız. Bu dosyanın siyasete meze yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimlerin suçlu olduğunu çok iyi biliyoruz.

YAZICIOĞLU SUİKASTİ FAİLİ MEÇHUL DEĞİLDİR, KİMİN YAPTIĞINI NET BİLİYORUZ

Devletin özellikle bu olaya baştan itibaren kaza olarak bakması ve 'kazadan kaza çıkarmayın' şeklinde yaklaşımı bu dosyanın sürüncemede kalmasının en büyük etkenlerden biridir. Muhsin Yazıcıoğlu suikasti faili meçhul değildir. Ancak faillerin gerekli cezayı almaması için maalesef etkin bir soruşturma yürütülmemektedir. Biz kimlerin nasıl ve ne şekilde bu suikasti işlediklerini gayet net bir şekilde bilmekteyiz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşları olarak bu dosyanın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Devletin olaya kaza olarak bakması Yazıcıoğlu dosyasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER