Devletteki lüks harcama isyan ettirdi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, devlet kurumları lüks içinde yüzerken yeni bütçe için bakanlıklar yapacakları harcamaları kısmak yerine KDV, ÖTV artışı düşündüğünü belirterek, “Biz, bu lüksü karşılayacak kadar zengin değiliz’’ dedi.

Devletteki lüks harcama isyan ettirdi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, devlet kurumları lüks içinde yüzerken yeni bütçe için bakanlıklar yapacakları harcamaları kısmak yerine KDV, ÖTV artışı düşündüğünü söyledi. Özdebir, “Ankara’daki lüks binaların çoğu bakanlık binası oldu. Kamuda tasarruf sağlamak için araba alımlarına kısıtlamalar getirilmişti. Kamu kurumları ise artık araba almak yerine en lüks arabaları kiralamaya başladılar. Biz, bu lüksü karşılayacak kadar zengin değiliz. Kamudaki bu lükse son verilmeli’’ dedi.

Nurettin Özdebir, Ankara Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. 2016 yılı bütçesinin en geç 17 Ekim’de meclise sunulması gerektiğini belirten Özdebir, ancak bütçenin meclisten geçmeme ihtimali oldukça yüksek olduğunu bütçe konusundaki bu belirsizlik beklentileri olumsuz etkilediğini kaydetti.

BU KADAR LÜKS İSRAFA GİRER
Diğer yandan yeni bütçe için bakanlıkların yapacakları harcamaları karşılamak için KDV, ÖTV artışından söz edildiğini belirten Özdebir, şunları söyledi: “Devlet kurumları lüks içinde yüzerken bu harcamaları kısmak yerine KDV, ÖTV artışı düşünülmektedir. Ankara’daki lüks binaların çoğu bakanlık binası oldu. Kamuda tasarruf sağlamak için araba alımlarına kısıtlamalar getirilmişti. Kamu kurumları ise artık araba almak yerine en lüks arabaları kiralamaya başladılar. Biz, bu lüksü karşılayacak kadar zengin değiliz. Zengin olsak bile bu kadar lüks israfa girer. Bizden kat kat zengin ülkelerde bizdeki lüks ve israf yoktur. O ülkelerde devlet vatandaşın parasını harcarken lüksü aklına bile getirmiyor. Kamuda bu lükse son verilmeli, harcamalar disiplin altına alınarak vatandaşın üzerindeki vergi yükünü azaltmak için çaba gösterilmelidir.’’

CHA
<< Önceki Haber Devletteki lüks harcama isyan ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER