Devre mülk tatilde imajı bozulan Afyon'da, şikayetler yüzde 70 azalmaya başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Kasım 19 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından iki yıl önce maket üzerinden devre mülk ve tatillerinin yasaklanması Afyonkarahisar'da şikayetleri yüzde 70 oranında azalttı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından iki yıl önce maket üzerinden devre mülk ve tatillerinin yasaklanması Afyonkarahisar'da şikayetleri yüzde 70 oranında azalttı.

Yılda bir milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği ve 80 bin devre mülkün bulunduğu Afyon Gazlıgöl bölgesinde yoğunlaşan satışlar genelde maket üzerinden yapılıyordu. Bunların satışlarına aracılık eden firmalar ise vatandaşlara bir anlamda hayali satışı yaparak ön ödeme alıyordu. Ancak, bazı firmaların taahhütlerini süresinde yerine getirmemesi yüzünden birçok insan mağdur olurken, ödedikleri paraları da geri alamıyordu. Artık yapı projesi, yapı ruhsatı, ÇED raporu ve mali yeterlilik olmadan satış yapmak yasaklandı. Öte yandan vatandaşlar sözleşmelerinin dışında farklı şekilde davranan işletmelere iptal davası açarak ödedikleri rakamları da rahatlıkla alabilmekte. Maket devrinin bitmesiyle bu işte artık projesi, ruhsatını ve sermayesi sağlam olan işletmeler ayakta durabiliyor.

BAŞARAN: ŞİKAYETLER YÜZDE 70 AZALDI

Gazlıgöl Termal Turizm Yatırımcı ve İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Başaran, bölgede devam edenlerle birlikte 80 bine yakın devre mülk bulunduğunu söyledi. Başaran, bunun yılda bir milyon kişinin bölgeyi ziyaret etmesi anlamına geldiğini belirtti. Bölgenin termal suyunun kalitesi olarak Türkiye'nin en şifalı sularına sahip olduğunu bu nedenle de talep gördüğünü ifade eden Başaran, devre mülk ve tatil satışlarında sıkıntılı firmaların geçmiş dönemde bölgenin imajına ciddi manada zarar verdiğini kaydetti. Gazlıgöl Termal Turizm Yatırımcı ve İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Başaran, artık proje, ruhsat şartı ve bitirilme süresindeki sınırlamaların ardından şikayetlerde önemli ölçüde azalma gözlemlediklerini anlattı.

Mustafa Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düzenlemelerin ardından şikayet ve mağduriyetlerin yüzde 70 oranında azaldığını söyleyebiliriz. Düzenleme hem mağdur olanlarını hakkını aramasının yolun açtığı gibi, hem de art niyetli firmaların bu işe girerek daha çok vatandaşı mağ

Bu haberler de ilginizi çekebilir