Trabzon'da çifte sevinç

Trabzon ilk maçta yendiği rakibini ikincisinde de yendi.

Trabzon'da çifte sevinç

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor, 1-0 kazandığı 2. Ön Eleme Turu ilk maçının rövanşında rakibini bu kez de 2-1 mağlup ederek adını 3. tura yazdıran taraf oldu.

Lüksemburg'daki Josy Barthel Stadı'nda oynanan ve Malta Futbol Federasyonu'ndan Marco Borg'un düdük çaldığı maçta Trabzospor'a Lüksemburg'un Differdange 03 takımı karşısında galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Salih Dursun ve 90+3. dakikada da Soner Aydoğdu kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü ise 81. dakikada Tunuslu Ömer Er Rafik kaydetti.

Bu sonuçla ilk maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, deplasmanda rakibini 2-1 mağlup ederek turu geçen ve adını 3. tura yazdıran ekip oldu.

19. dakikada temsilcimiz Trabzonspor Salih Dursun ile öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Mustafa Yumlu kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Julien Weber'in kurtardığı topa hareketlenen Salih Dursun kale çizgisi üzerinde yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi: 0-1.

81. dakikada ev sahibi Differdange 03, Ömar Er Rafik'in golü ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada sağ kanattan gelişen atakta Gauthier Caron ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Antonio Luisi'nin önünde kaldı. Bu oyuncu da bekletmeden pasını altıpas içerisindeki arkadaşı Ömar Er Rafik'e gönderdi, Ömer Er Rafik'te bekletmeden vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu: 1-1.

90+3. dakikada Trabzonspor Soner Aydoğdu'nun golü ile tekrar öne geçti. Bu dakikada Erkan Zengin sol kanattan ceza sahasına girdi ve pasını ceza sahası içi sol çağrazındaki arkadaşı Soner Aydoğdu'ya aktardı. Soner de topu kontrol ederek sağ ayağı ile plase vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelere gönderdi: 1-2.

Karşılaşma da konuk Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğünde kapandı.


Stat: Josy Barthel
Hakemler: Marco Borg, Duncan Sultana, Luke Portelli (Malta)
Differdange 03: Julien Weber, Ante Bukvic, Andre Rodrigues (Dk. 70 Philippe Lebresne), Tom Siebenaler, Geoffrey Franzoni, Jordan Yeye, Mathias Janisch, Pedro Riberio (Dk. 79 Gilles Bettmer), Dejvid Sinani (Dk. 57 Antonio Luis), Gauthier Caron, Ömar Er Rafik
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Musa Nizam, Uğur Demirok, Mustafa Yumlu, Salih Dursun, Yusuf Erdoğan (Dk. 72 Erkan Zengin), Sefa Yılmaz, Kevin Constant, Carl Medjani (Dk. 90 Aytaç Kara), Mehmet Ekici (Dk. 59 Soner Aydoğdu), Majeed Waris
Goller: Dk. 19 Salih Dursun, Dk. 90+3 Soner Aydoğdu (Trabzospor), Dk. 81 Ömar Er Rafik (Differdange 03)
Sarı kart: Dk. 88 Salih Dursun (Trabzonspor)


CİHAN
<< Önceki Haber Trabzon'da çifte sevinç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER