Dijital reklam yatırımları 2015'te yüzde 18 arttı

Dijital reklam yatırımları 2015'te yüzde 18 arttı

Dijital reklam ajansı Bullseye Worldwide, 2015 yılının dijital reklam yatırımlarını esas alan IAB raporunun değerlendirme ve analizini yaptı. AdEx Dijital Reklam Raporu'nda yayınlanan verilere göre, Türkiye'de dijital reklam yatırımları 2015 yılında yüzde 18 büyüme kaydetti. En büyük büyüme geçen yıllarda ve 2015'in ilk 6 ayında olduğu gibi, mobil ve video kategorilerinde yaşandı. Mobil reklam yatırımları yüzde 61 artış gösterirken oyun içi video reklam yatırımları ise yüzde 30,6 ile sektör ortalamasının üzerinde büyüdü.

Dijital reklam ajansı Bullseye Worldwide'ın Kurucu Ortağı Afşın Avcı, mobil reklamlar konusunda yaptığı açıklamada, "Mobil reklam yatırımlarının artacağı öngörüyorduk. Smartphone kullanımlarında yaşanan artış ve mobil merkezli iletişime olan küresel ölçekli yönelim doğrultusunda 2015 yılında da yüzde 61 ile çok güçlü bir artış meydana geldi. Önümüzdeki dönemde de yüzde 40-60 arasında artmasını öngörüyoruz." dedi.

Mobil reklamların artık kendi başına bir pazar haline geldiğini belirten Avcı, "Mobil reklamlar 2015 yılında dijital reklamcılığın bir kolu olmaktan çıkıp, markaların hedef kitleleri ile doğrudan bağlantıya geçtikleri güçlü bir iletişim kanalı haline geldi. Bu da mobile-only reklam kampanyalarının ve projelerin çıkışına zemin hazırladı. Markaların sağladıkları sağlıklı iletişim ve mobil mecraların zenginleşmesi ile önümüzdeki dönemde bu yönelim daha da kuvvetlenecektir." değerlendirmesi de bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Dijital reklam yatırımları 2015'te yüzde 18 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER