Digiturk vurgununa tepki!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 9 2015
CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘öde - izle’ uygulamasını TBMM’ye taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, naklen yayın platformu Digiturk’ün, Shakhtar Donetks - Fenerbahçe maçını 30 TL’den başlayıp binlerce liraya varan ücretler karşılığında izletmesini TBMM’ye taşıyarak 'şifreli bir kanalda ekstra ücret alınmasının ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara aykırı' olup olmadığını sordu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Yarkadaş, RTÜK’ün bu konuda bir soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu.
Söz konusu futbol müsabakasını televizyon yayını ile izleyebilmenin, ücretli ve şifreli bir yayın ile ölçüsüzce kısıtlanmasının Anayasa ihlali olup olmadığını soran Yarkadaş, Katar firmasının Digiturk’un TMSF’de ki hisselerini ne kadar fiyatla satın aldığını da Başbakan Davutoğlu’na sordu.
Maçın şifreli yayın platformu Digiturk’ten ekstra 30 TL’lik ödeme karşılığı izleneceği duyurusu sonrası taraftarlar uygulamaya büyük tepki göstermişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Yenidoğan çetesine tahliye!4.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi5.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”
6.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’7.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.Bırakacak mı? Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması!10.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







