Dikkat çeken çağrı!

Türkiye, yarın seçime gidiyor. İşte sanat camiasından önemli çağrı...

Dikkat çeken çağrı!

Türkiye, yarın seçime gidiyor. Ülkeyi yönetecek milletvekillerini seçecek olan vatandaşlar, demokrasi, özgürlük, barış, hukuk ve insan hakları konusunda kendi geleceklerini belirleyecek.

Sanat camiasından isimler, seçmenlere çağrıda bulundu. Aralarında oyuncu, ressam, şair, yönetmen gibi 110 sanatçı önceki gün ‘Oy kullanın' diye imza kampanyası başlatmıştı. Sanatçılar, 1 Kasım'ı da içine alan dört günlük tatil sebebiyle oy kullanmayı düşünmeyenlere veya ‘benim oyumdan ne olur' diyenlere çağrıda bulunarak, sandığa gitmelerini istedi. Sanatçılar, 1 Kasım'ı da içine alan dört günlük tatil sebebiyle oy kullanmayı düşünmeyenlere veya ‘benim oyumdan ne olur' diyenlere, ‘sandığa gidin, oy verin' dedi. Sunucu Bülend Özveren, oy kullanmayanların sonrasında konuşma hakkının olmadığını söyledi. Sanatçı Yücel Arzen: “Bu pazar yapılacak seçimle sandığa giderek, özgür olduğumuzu ve özgür kalmak istediğimizi ifade etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Oyuncu Altan Gördüm, “Bu seçime sıradan bir seçim olarak değil, bir demokrasi mücadelesi olarak bakılması gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı. Oyuncu Füsun Demirel, oy vermek için tatile gitmediğini dile getirdi.

Oyunu kullanmayanın sonra konuşma hakkı yok

Sunucu Bülend Özveren: Vatandaşlar oyunu kullanmaya mecburdur. Hangi partiye verecekse versin önemli değil ama oyunu kullanması önemli. Dört gün tatil yapıp vatandaşlık hakkını kaybedenlerin sonrasında hiçbir şekilde konuşmak hakları yok.

Özgürleşmenin yolu, seçmekten geçiyor

Sanatçı Yücel Arzen: Sartre, felsefesinde, seçim yapmanın özgürlük kavramına denk düştüğünü ifade eder. Çünkü insan, seçimleri karşısında özgürdür. Özgür bir halk da ancak seçim yapabilen bir halktır. Dolayısıyla özgürleşmenin yolu seçmekten geçiyor. Bu pazar yapılacak seçimle sandığa giderek, özgür olduğumuzu ve özgür kalmak istediğimizi ifade etmemiz gerekiyor.

Sıradan bir seçime gitmiyoruz, bu bir demokrasi mücadelesi

Oyuncu Altan Gördüm: Bu seçime sıradan bir seçim olarak değil, bir demokrasi mücadelesi olarak bakılması gerekiyor. Bu yüzden tatili oy kullanmaya tercih edenlerin kendilerini sorgulaması lazım. Bizler sanatçı olarak, sadece marjinal takılamayız. Toplum nezdinde bir temsil yönümüz var, toplumu yönlendirme vazifemiz var. Bunun gereğini kendi adıma yapıyorum ve bu pazar hem sandık başındayım hem de oyumu kullanacağım.

Tatil ama oy için bir yere kıpırdamadık

Oyuncu Füsun Demirel: Bu ülkede bugün demokrasi ve özgürlükler anlamında topyekûn bir sıkıntı yaşıyorsak burada hepimizin sorumluluğu var. Bir oy çok önemli. Biz de oyumuzu kullanmak için hiçbir yere kıpırdamadık. Herkesi oy kullanmaya çağırıyoruz.

Bir oy çok şeyi değiştirir

Oyuncu Sezai Aydın: Sandığa gidin, ben gideceğim ve oyumu kullanacağım. Bir oy çok şeyi değiştirebilir, hiçbir şeyi değiştirmese de en azından eleştirebilmek için veya zaferi kutlayabilmek için ben oyumu kullandım demek gerekiyor. Oy kullanmayan kişinin eleştiri hakkı olmuyor. Onun için mutlaka oy kullanmak lazım. Bir oyun çok şeyi değiştirebileceğine ben inanıyorum, siz de inanın!

Cumhuriyete sahip çıkmalıyız

Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü: İnsanların bunu, sıradan bir seçim olarak görmemesi lazım. Çok açık bir şekilde Türkiye'nin rejimi değiştirilmeye çalışılıyor. Bizi bir arada tutan Cumhuriyet'e sahip çıkmalıyız. Herkesin istediği Cumhuriyet'in değil, demokrasinin sorunu. Cumhuriyet bizi bir arada tutan şey. Buna yapılan saldırı da ülkenin bütünlüğüne yapılan bir saldırıdır. Bunun için bu seçimler önemli.

#oyver

Gülse Birsel: 29 Ekim hafta sonu tatile gidip oy vermeyenle dostluğumu bitirir, hakkımı helal etmez etrafta hakkında ileri geri konuşurum! Şimdiden bilin!

Oyuncu Özge Özpirinçci: Tatil sadece 3 gün! 1 Kasım tatil değil! 31 Ekim Cumartesi akşamı evine dön ve 1 Kasım Pazar sabahı #oyver, #sandığa sahip çık.

Cem Davran: Tatile git ve oy kullanma olur mu? Sonra da mangalda kül bırakma. Torunlarına anlatırsın çok uğraştım bu vatan için diye.

Rojda Demirer: 30 Ekim ve 2 Kasım'ı tatil yapmak nasıl kurnaz bir hareket! Lütfen tatil kıvılcımları yanmasın içinizde ve oyunuzu kullanın, bu son viraj unutmayın!

Doğa Rutkay: 30 Ekim TT olmuş? Herkes doğum günüm için hazırlık yapıyor sanırım? Şaka bir yana oy vereceğiz tatil yok.
<< Önceki Haber Dikkat çeken çağrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER