Meteoroloji uyardı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Edirne, Kırklareli, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu’nun batısı ile Adana, Osmaniye, Bingöl ve muş çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde yağışla birlikte 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren güney ve batı ilçeleri hafif yağmurlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Avrupa Yakası, gece saatlerinden itibaren il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 19

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 25

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 22

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 16
<< Önceki Haber Meteoroloji uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER