İlk duruşmada olay

Sarıyer'de polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Duruşma öncesi olaylar çıktı. Anne Doğan sinir krizi geçirdi.

İlk duruşmada olay

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Y.M'nin yargılandığı duruşma öncesi sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı koridorda, özel güvenlik görevlileriyle davaya katılmak isteyen avukatlar ve izleyiciler arasında tartışmalar yaşandı.

İşte dakika dakika yaşananlar:

12:10 - 22 GÖZALTI: Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önüne gelen bir grup, Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili duruşmada aileye destek vermek istedi. Adliye bahçesinde halay çeken grup, yasa dışı slogan atınca polis tarafından uyarıldı. Slogan atmaya devam eden gruba, çevik kuvvet polisleri kalkanlar ve plastik mermiyle müdahale etti. Çevik kuvvetin kalkanlarla adliye bahçesinin dışına çıkarmaya çalıştığı grup, trafiğin yoğun olduğu bir yolda yere oturarak beklemeye başladı. Grubun yere oturması nedeniyle yolda trafik bir süre durdu. Grubu çembere alan polisler, eylemcileri gözaltına aldı. Müdahalede 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, emniyete götürüldü.

11:50 - İDDİANAMENİN OKUNMASINA BAŞLANDI

Avukatların yoklamasının tamamlanmasının ardından iddianamenin okunmasına başlanıldı.

11:40 - BARO BAŞKANLARI MÜDAHİLLİK TALEP ETTİ

Hatay, Gaziantep, Adana Barosu Başkanları müdahillik talep etti. Diyarbakır, İstanbul ve Anakara Baroları adına ise temsilci avukatlar gözlemci olarak katılıyor.

11:25 - ANNE FERYAT ETTİ

Dilek Doğan'ın annesi salonda duruşma öncesi sinir krizi geçirdi. Acılı anne, "Sen nasıl adamsın. Senin evladın yok mu? Dilek sana ne yaptı, senin evladın yok mu?" diye feryat etti.


DURUŞMA ÖNCESİ


İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Dilek Doğanın annesi Aysel Doğan, babası Metin Doğan ve ağabeyi Mehmet Doğan ile bazı avukatlar alındı. Ancak bazı avukatlar ve izleyicilerin duruşma salonuna alınmaması üzerine koridorda tartışmalar yaşandı. Gerginlik duruşma salonunda da devam etti. Avukat Ömer Kavili içeri girerek mahkeme başkanına, "Davaya katılmak isteyen meslektaşlarımız polis tarafından tartaklanıyor, içeri alınmıyor, sizin bir talimatiniz mı var?" diye sordu. Diğer avukatların da buna tepki göstermesi üzerine başkan salonun boşaltılmasını istedi. Buna rağmen avukatlar dışarı çıkmadı. Daha sonra Mahkeme Başkanı avukatların alınmaması yönünde talimatı olmadığını belirterek mübaşire avukatların alınması için talimat verdi. Bu sırada bir avukat duruşmanın  büyük salona alınmasını talep etti. Heyet bu talebi kabul etti. Ancak büyük salonun bulunduğu koridorda da tartışmalar devam etti. Tartışmalar sırasında izleyiciler koridordaki barikatı zorladı.



ZAMAN

<< Önceki Haber İlk duruşmada olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER