Dilek'in son sözü

DHKP-C operasyonunda polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan olayı ile ilgili hazırlanan iddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Dilek'in son sözü

Özel harekat polislerinin sabah 04.00’te gittiği adreste, iddianamedeki görüntü dökümüne göre Dilek Doğan polislerden galoş giymelerini istiyor. Polis ise “Ona vaktimiz yok bizim” diye cevap veriyor. 

SON SÖZÜ: "NE YAPIYON"

Özel harekat polislerinin amiri olan şüpheli Y.M ile Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan ve arasında sözlü bir atışma yaşandığını ortaya görüntü dökümüne göre anlaşılmayan bir patırtı sesi geldiği anlatıldı. Dilek Doğan’ın ‘Ya napıyon’ dediği ve yaklaşık 1 saniye sonra 1 el silah sesi geldiği belirtildi. 

POLİS KENDİSİNİ SAVUNDU 

Sonra Dilek Doğan’ın yaralanarak yere düştüğü kaydedildi. Dilek Doğan’ı vuran polis memuru Y.M. ise Mehmet Doğan’ın tüfeğine doğru hamle yaptığını, diğer aile fertlerinin de birden kendisini kolları, elbisesi ve tüfeğinden tutup salona doğru çektiklerini ileri sürdü.

"SENİN OĞLUN TETİĞE BASTI, BEN YAPMADIM" 

Sanık polis Y.M. kendisini geriye çekmek istediği anda tüfeğin patladığını ve Dilek Doğan’ın vuruldu- ğunu iddia etti. Y.M’nin anne Aysel Doğan’a, “Senin oğlun yaptı, ben yapmadım, valla ben yapmadım. Oğlun bastı tetiğe” dediği belirtildi. Anne Aysel Doğan’ın “Oy anam oy oy” dediği görülüyor. Şüpheli polis, Y.M.’nin ‘ihmali davranışla kasten öldürme’ suçundan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Dilek'in son sözü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER