Dilovası yine kimyasal saçıyor!

Dilovası'nda yine kaynağı belirsiz kimyasal atık, kısmen taşlaşmış siyah bir madde bulundu.

Dilovası yine kimyasal saçıyor!

Kocaeli'de adı sanayi kaynaklı kirlilik ve kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklarla gündeme gelen Dilovası İlçesi'nde, bu kez de özel ağaçlandırılmış bir bölgede, dere kenarına dökülmüş, karıştırıldığında alev alan, kısmen taşlaşmış siyah bir madde bulundu.



Geçtiğimiz aylarda Organize Sanayi Bölgesi yolunun geçtiği alanda toprağa gömüldükten sonra ortaya çıkan tonlarca kimyasal maddenin ardından, bu kez Mimar Sinan Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan, Dil Deresi'nin de geçtiği alana kimliği belirsiz kişiler siyah renkli bir kimyasal içerikli madde döktü. Dereye de karıştığı görülen ve buraya bir hafta kadar önce düküldüğü belirlenen, içinde taşlaşmış olanlar da bulunun toz halindeki madde, karıştırıldığında kendiliğinden alev alıyor.

Polisan'in sahibi Necmettin Bitlis tarafından ağaçlandırıldığı için 'Polisan Çiftliği' olarak bilinen koruma altındaki mesire alanının hemen girişine dökülen bu maddenin bir haftadır burada olduğunu söyleyen Dilovası Ekolojik ve Sağlık Derneği (Ekos-Der) Başkanı İsmail Sami,  atığın kendi kendine  alev aldığını  belirterek şunları söyledi:

"Ne olduğunu bilmediğimiz bu atığı kim neden buraya döktü bilmiyoruz. Bu atık yaklaşık bir haftadır burada duruyor. Düne kadar Polisan Çiftliği'nin girişinde açıkta duran atığın bugün dere yatağına bırakıldığını görüyoruz. Birkaç gün önce kepçe ve kamyonla atığın bulunduğu alana çevre görevlileri geldi. Kamyona konulan atık alev alınca vazgeçilmiş. Alev alması sonucu tekrara aynı yere bırakıldığı bilgisine ulaştık.  Bunu kim ve kimler yapıyor, açığa çıkmasını istiyoruz. Dilovası'nın havası, suyu artık kirliliğe doydu. Yetkililerin önlem alması gerekiyor. Olaylara müdahalede geç kalınıyor, bir haftadır atık hala aynı yerde duruyor."

DHA
<< Önceki Haber Dilovası yine kimyasal saçıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER