Dink Davası'nda flaş gelişme

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında devam eden soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Dink Davası'nda flaş gelişme

Kamu görevlileri hakkındaki soruşturmaya bakan Dink'in öldürüldüğü tarihte İstanbul istihbarat şube müdürü olan Ahmet İlhan Güler'in de aralarında olduğu 9 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde ifade veren ve olay tarihinde Trabzon İstihbarat şube müdürü olan mevcut İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Dink'e suikast yapılacağı bilgisini yazılı ve sözlü olarak İstanbul'a bildirdiğini açıklamıştı.Bu ifadenin dönemin İstanbul istihbarat şube müdürü Ahmet İlhan Güler'in gözaltına alınmasında etkili olduğu değerlendiriliyor.  

Eski İstihbarat Daire Başkan yardımcısı Coşkun Çakar, eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Eski Şube Müdürü Faruk Sarı, eski İstihbarat Daire Başkanlığında görevli emniyet müdürler Bülent Demirel, Osman Gülbel, Yılmaz Angın, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar, Polis memurları Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan'ın da aralarında olduğu 9 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Hrant Dink'in ölümünde ihmali olan kamu görevlileri hakkında devam soruşturma kapsamında, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muhittin Zenit 5 isim farklı tarihlerde tutuklanmıştı.

Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler'i işaret etmişti

Savcı Kökçü hakkında gözaltı kararı çıkardığı Faruk Sarı'yı daha önce tutuklamaya sevk etmişti. Ancak Sarı mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı. Hakkına gözaltı kararı olan bir diğer isim olan Ahmet İlhan Güler de savcıya 2 defa ifade vermiş ardından serbest kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ifade veren bir diğer isim olan mevcut istihbarat daire başkanı Engin Dinç, olay tarihinde Trabzon istihbarat şube müdürü olarak görev yapıyordu. Dinç, kendilerinin Dink Cinayeti ile ilgili İstanbul'a bilgi verdiklerini ancak İstanbul'un gereğini yapmadığını belirterek dönemin İstanbul istihbarat şube müdürü Ahmet İlhan Güler'i işaret etmişti.   

Engin Dinç, ifadesinde "Yasin Hayal'in ‘Hrant Dink'e yönelik bir eylem gerçekleştirebileceği, yapı olarak bu kapasitede olduğu' değerlendirmesiyle, gecikmeye mahal vermeden aynı gün gereği için İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bilgi için de İstihbarat Daire Başkanlığı'na gönderilmiştir. Ayrıca konuyu telefonla arayarak şifahen de söyledim Tuncel'den Dink suikastına ilişkin en önemli bilgiyi 15 Şubat 2006'da aldık. Bu bilgiyi 17 Şubat 2006'da rapora dönüştürerek Ankara ve İstanbul'a ilettik” diye konuştu." şeklinde konuşmuştu.

Zaman
<< Önceki Haber Dink Davası'nda flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER