Dink davası'nda ilk

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ilk defa sanık olarak yargılandığı Hrant Dink cinayeti Davası'na geldi. Engin Dinç, Dink cinayetiyle ilgili istihbarat verme amaçlı dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdür Ahmet İlhan Güler'i aradığını söyledi. Ancak HTS kayıtlarında böyle bir arama görünmüyor.

samanyoluhaber.com

Hrant Dink davasında bir ilk
Damla GÜLER / hurriyet.com.trSon Güncelleme : 10 Ekim 2016 - 11:47
Hrant Dink davasında bir ilk
PAYLAŞ



Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada duruşma salonuna ilk olarak İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç alındı. 

Davanın en kritik sanıklarından olan Dinç bugüne kadar hiçbir duruşmaya katılmamıştı.

Dinç'in "görevi kötüye kullanma" ve "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçlarından 15 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Dinç, Dink suikastının gerçekleştiği tarihte Trabzon’da görev yapıyordu.

İSTANBUL'A HABER VERDİĞİNİ SÖYLEDİ AMA TELEFON KAYITLARINDA GÖRÜNMÜYOR

Dinç iddianamade yazan hakkındaki suçlamaları oturarak dinledi. 

Dinç savunmasında, Dink cinayetinin kendisini de üzdüğünü söyledi. Ahmet İlhan Güler'in ifadesi sırasında "Engin Dinç beni aramadı" dediğini söyleyen Dinç, "Ahmet İlhan Güler'i bir günde 4 kez aradım. Kendisi aramadığımı söylüyor ama" dedi. Güler'e Hrant Dink'in hedef olarak seçildiğini söylediğini belirten Dinç, "Ben kendisine bu şahsı korumak lazım. Bizim burada bir grup var bu Adamı hedef seçti dedim" dedi. 
Güler'i aradığı HTS kayıtlarında görünmediğini belirten Dinç, "Biz bu paralelin çok darbesini yedik. Biz dosyada tesadüfen TİB'in yazısını gördük" dedi. 

Kimseyi zan altında bırakmak istemediğini söyleyen Dinç, "Ben görevimi yaptım" dedi.

“CİNAYETİ MEDYADAN ÖĞRENDİM”

Dink'in öldürülmesi konusu daha düşünme aşamasındayken gerekli birimleri bilgilendirdiğini söyleyen Dinç, "Ben Afyon'a tayin olduktan 7 ay sonra Cinayet işlendi. Cinayeti medyadan öğrendim. Hemen Ahmet İlhan Güler'i aradım. Açmayınca Ali Fuat Yılmazer'i aradım. Söylemek istediğim, 'Yasin Hayal vardı. Onu takip edin' demekti. Bana bunu başka kim biliyor dediler. Ben de Muhittin Zenit'in bildiğini söyledim. Biz Yasin Hayal'in bu işi yapabileceğini söylüyoruz ama savcı bizi gizlemekle suçluyor" dedi. 

“TRABZON'DA KALSAM BU AŞAMAYA GELMEZDİ”

"Ben tayin olmadan önce Yasin Hayal silah filan almamıştı. Olay daha niyet aşamasındaydı. Eğer biz Trabzon'da kalsaydık hakikaten o dönemde kaderin de önüne geçilmez ama bu aşamaya getirmeden operasyonu yapardık. Bu bizden sonraki arkadaşların cevap vermesi gereken husustur" dedi.

Savunması biten Dinç’in çapraz sorgusu yapılacak.

<< Önceki Haber Dink davası'nda ilk Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER