Dink iddianamesi 3. kez gönderildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 5 2015
Savcı Gökalp Kökçü, Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki iddianamesinde emniyet müdürleri Dinç, Güler ve Altay'a yönelik suçlamayı değiştirmedi.

9 yıl önceki suikastla ilgili soruşturmada mesafe alınamazken iddianamenin başsavcılık ile savcı arasında gidip gelmesi endişeleri artırıyor.
Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu öne sürülen kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame 3. defa başsavcılığa gönderildi. Savcı Gökalp Kökçü, iddianamesinde Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski İstanbul İstihbarat Müdürü A.İlhan Güler ve eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'a yöneltilen suçlamada değişiklik yapmadı, 25 yıla kadar hapis istedi. İddianamenin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava ile birleştirilmesini talep etti.
Dink ailesinin avukatları da, ikinci iddianamenin başsavcılıkça iade edilmesine itiraz etti. Avukat Hakan Bakırcıoğlu, dilekçesinde Altay, Dinç ve Güler'i içermeyecek şekilde iddianame istenmesinin, iadenin asıl sebebi olduğunu ifade etti.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame 3'üncü kez başsavcılığa gönderildi. Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı yeni iddianamede dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç (mevcut İstihbarat Daire başkanı), eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'a yöneltilen ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçlamasında bir değişiklik yapılmadığı öğrenildi. Bu isimler hakkında 25 yıla kadar ceza isteniyor. Başsavcılık ise söz konusu isimler hakkındaki suçlama ile deliller arasında yeterli irtibat olmadığını savunarak iddianameyi iade etmişti.
Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik üçüncü iddianame tamamlandı. Daha önce iki kez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen ancak ikisinde de iade edilen iddianame Savcı Gökalp Kökçü tarafından bir k
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar8.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest9.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!10.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








