Dink iddianamesini yazan savcının yeri değiştirildi


İstanbul Adalet Sarayı'nda Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu başsavcıvekili değiştirildi. Hrant Dink iddianamesini hazırlayan savcının da görev yerinde değişikliğe gidildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayımladı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı bu bölümden alındı. Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevlendirilen Kapıcı'nın yerine Kaçakçılık Büro'dan sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan getirildi.

İrfan Fidan, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını delil olmadığı gerekçesiyle kapatan 3 savcıdan biriydi. Fidan, Selam terör örgütü soruşturmasını da kapatmış ve bu dosyada görev alan polislere yönelik soruşturma açmıştı. MİT TIR'larıyla ilgili İstanbul'da açılan soruşturmayı da Fidan yürütüyordu. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü tutuklanmaya sevk etmişti.

Kapıcı, döneminde 'paralel' iddialarıyla polislere yönelik çok sayıda operasyon yapılmıştı. Yolsuzlukta görev alan polislerin yanı sıra Ergenekon, Balyoz, Şike gibi dosyalara bakan polisler hakkında da soruşturmalar açılmıştı.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında delil bulunmadığı gerekçesiyle dosyayı kapatan, daha sonra yolsuzluk operusyonlarında görev alan polisler için soruşturma başlatan Savcı Ekrem Aydıner'in de görev yeri değişti. Terör ve örgütlü suçlar bürosundan alınan Aydıner, özel soruşturma bürosunda görevlendirildi.

Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkında dava açan ve iddianamesi iki kez iade edilen Gökalp Kökçü'nün de yeri değişti. Dink iddianamesinden bazı isimleri çıkarması istendiği için Başsavcılıkla aralarında anlaşmazlık olduğu iddia edilen Kökçü, Genel Hazırlık Bürosu'nda görev yapacak. Kökçü, Balyoz davasında kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan soruşturmayı da yürütüyordu. Kökçü'nün bürosu değiştiği için Dink ve Balyoz'da kumpas soruşturmaları başka savcıya verilecek.

Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili soruşturma yürüten savcı Okan Özsoy'un da Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndaki görevinde değişiklik yapıldı. Savcı Özsoy, Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'na kaydırıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dink iddianamesini yazan savcının yeri değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER