Böcek davasında şok gelişme

Yasa dışı dinlendiği iddiasıyla açılan davada delil olarak sunulan böcekler adli emanette bulunamadı.

Böcek davasında şok gelişme

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın yasa dışı dinlendiği iddiasıyla açılan davada delil olarak sunulan böcekler adli emanette bulunamadı. Kaybolan cihazlar davayı gören ve cihazları teslim eden Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilemedi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde ve kişisel konutunda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazı (böcek) ile ilgili davada skandal bir gelişme yaşandı.

Bugün'den Gökhan Özdağ'ın haberine göre, davaya bakan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adli Emanet Memurluğu’na teslim edilen dinleme cihazları kayboldu. Dosyaya delil olarak sunulan ve tek delil konumundaki cihazların bulunamaması halinde davanın gerekçeleri de ortadan kalkacak.

BULUNUR BULUNMAZ GÖNDERECEĞİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Memurluğu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda ilginç ifadelere yer verdi. Cihazın bulunur bulunmaz gönderileceğini belirten memurluk, “İlgi sayısı yazınız ile istenen emanetin 2014/4838 sırasında kayıtlı bulunan mühürlü koli içerisindeki emanet eşyalar depoların fazlalığı ve depolarda yapılan tasfiye işlemleri dolayısıyla şu anda ilgili sırasında bulunamamış olup, emanet eşya bulunur bulunmaz mahkemenizin dosyasında gönderileceği bilginize rica olunur” ifadelerini kullandı. Yazı Cumhuriyet Savcısı Özgür Kamışlık imzasıyla mahkemeye gönderildi.

Öte yandan Romanya'da yakalandıktan sonra hükümet tarafından iade edilen sanıkların yargılanmasına dün başlandı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada polisler İlker Usta ve Sedat Zavar'ın avukatı Hasan Hüseyin Taşpınar iddianamenin sanıklara tebliğ edilmediği gerekçesi ile duruşmanın ertelenmesini talep etti.

YARGILAMALARI BAŞLADI

Taşpınar, "Müvekkillerim zor bir süreçten geçmişlerdir. İddianamenin içeriğinden yeterli derecede haberleri yoktur.
İddianame tebliğ edilmemiştir. İddianamenin tebliğ edilerek olayla ilgili bilgilerini tazelemeleri ve savunmalarını ondan sonra yapmalarının uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

MAHKEME KIYAS İSTEDİ

Mahkeme ara kararında, iddianamenin tebliğ edilmesine, adli emanette bulunan dinleme cihazları ile emniyet tarafından mahkemeye gönderilen dinleme cihazlarının kıyas edilmesini istedi. Arama yapılan yerlerde ele geçirilen dinleme cihazlarının seri numaraları silindiğinden bunların yeniden tespitinin mümkün olup olmayacağının TÜBİTAK’a sorulmasına da karar verildi.
<< Önceki Haber Böcek davasında şok gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER