Dinleme iddialarıyla ilgili fezlekede çarpıcı detay!

Kriptolu telefonların dinlendiği iddiasıyla ilgili düzenlenen fezlekede, neredeyse tüm bakanlar kurulu yer aldı.

Dinleme iddialarıyla ilgili fezlekede çarpıcı detay!

Ancak, yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 4 eski bakanın dinlenmediği iddia edildi.
Kriptolu telefonların yasa dışı dinlendiği iddiasıyla ilgili soruşturmada Gölbaşı Başsavcılığı, iddianame düzenlenmesi için fezlekeyi Ankara Başsavcılığı’na gönderdi.

Fezlekede, bakanlar kurulu üyelerinin neredeyse tamamının kriptolu telefonlarının dinlendiği iddia edildi.

SONRADAN GİRİLEBİLİR

Ancak dinlenenler arasında, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen ve o dönemde dinlemeye takılan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın isminin olmaması dikkat çekti.

Fezlekede, şüpheli olarak suçlanan isimlerin dönemin İçişleri Bakanı Güler’in kriptolu telefonlarını dinlemediği şeklinde gösterilmesi fezlekedeki iddiaların doğru olup olmadığıyla ilgili soru işaretlerine neden oldu. Bilirkişi raporunda, dinlendiği iddia edilen ses kayıtlarının içeriği değerlendirilmedi. Silinmiş dosya isimleri ile ilgili verilerin bilgisayara sonradan girilmiş olmasıyla ilgili de “Bu şekilde bir işlem teorik olarak yapılabiliyor olsa da pratikte bu mümkün değildir” ifadesi kullanıldı. Bu tespit, kriptolu telefonların dinlendiğine ilişkin verilerin sonradan da girilmiş olabileceği iddialarını akıllara getirdi.

363 KERE SES KAYDI İDDİASI

Gölbaşı Savcılığı’nın fezlekesinde, silinmiş dosya adları ile elde edilen verilerde 31 adet kriptolu telefonun 363 kere ses kaydı yapıldığına dair bulgular elde edildiği iddia edildi. Fezlekede, yoğunluklu olarak 2013’te IMEI numaraları üzerinden kriptolu telefonların dinlemeye alınan kişilerden bazıları şöyle sıralandı:


Bugün
<< Önceki Haber Dinleme iddialarıyla ilgili fezlekede çarpıcı detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER