Diploma iptal edilirse CHP ne yapacak?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 18 2025
Paylaş
X Post
CHP lideri Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK toplantısında, CHP’nin 23 Mart'ta yapılacak ön seçiminde cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma görüşüldü. İmamoğlu'nun diplomasının hukuken iptalinin mümkün olmadığını savunan CHP yönetiminin yol haritası ise netleşti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Mart'ta yapılacak ön seçim ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasına ilişkin başlatılan soruşturma gündeme alındı. Parti yönetimi, İmamoğlu’nun diplomasının hukuki olarak iptal edilemeyeceğini savunarak, olası bir iptal durumunda dahi seçim sürecinin kesintiye uğramayacağını vurguladı. Bu doğrultuda, ön seçim takviminin aynı şekilde işleyeceği ve kampanya sürecinin hızlandırılacağı kararlaştırıldı. Yargıdan çıkabilecek herhangi bir iptal kararına karşı ise hukuki yolların sonuna kadar kullanılacağı ifade edildi.
Dün CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık üç saat süren MYK toplantısında, güncel siyasi gelişmeler, İmamoğlu’nun diplomasına yönelik soruşturma, ön seçim hazırlıkları, DEM Parti Eş Genel Başkanlarının AKP ile gerçekleştirdiği görüşme ve Suriye’deki son durum masaya yatırıldı.
'İPTAL DURUMU MÜMKÜN DEĞİL'
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre kaynaklar, yükseköğrenimde denklik uygulamasının 2000’li yıllardan itibaren yürürlüğe girdiğini belirterek, İmamoğlu’nun diplomasına dair akademik ve hukuki açıdan bir sorun bulunmadığını dile getirdi. Diplomanın iptal edilmesinin hukuken mümkün olmadığını öne süren yetkililer, böyle bir adımın büyük bir tepkiye yol açacağını ve Türkiye’de hukuk güvenliğine olan inancı sarsacağını ifade etti.
'BU İDARİ BİR KARARDIR'
Kaynaklar açıklamasında, “Diplomayı neye dayanarak iptal edecekler? Bu idari bir karardır. İdari kararlara yasal olarak itiraz süresi ise 60 gündür. Ekrem İmamoğlu’nun tartışmalara konu edilen uygulaması üzerinden 30 küsur yıl geçmiş. İstanbul Üniversitesi, ‘Biz idari olarak hata yapmışız’ diyemez. Dese dahi, kazanılmış hak olduğu için iptal edilmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Ama Türkiye’de hukuk ne yazık ki eğilip bü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?4.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...




