Batman'da köylüler DEDAŞ'ı bastı

Batman'ın Zorköy ile Yeniköyü'nde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ın (DEDAŞ) elektrik sayaçlarını elektrik direklerine monte etmesine köylülerin karşı çıkması üzerine iki köye 10 gündür elektrik verilmemesi üzerine köylüler DEDAŞ binasını bastı. Yaşanan arbedede binada camlar kırılırken, köylüler polis zoruyla binadan çıkarıldı.

Direklere sayaç istemeyen köylü DEDAŞ'ı bastı

Batman merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Zorköy ile Yeniköy'de DEDAŞ, elektrik sayaçlarını köydeki elektrik direklerine monte edilmesi kararı aldı. 

Ancak köylüler bu duruma tepki gösterip, sayaçların monte edilmesine izin vermeyince, iki köye 10 gündür elektrik verilemedi. Elektriksiz kalan köylerde yaşayan yaklaşık 300 kişi, bugün DEDAŞ il binasını bastı. 

Bina içine giren köylüler burada görevlilerle arbede yaşarken, binada bazı camlar kırıldı. Yaşanan gerginlik ve arbede polisin gelip, köylüleri binadan çıkarmasıyla son buldu.

DEDAŞ'ın sayaçları elektrik direklerine monte etmesine karşı çıktıklarını belirten Zorköy Muhtarı Şemsettin Hamarat, "Batman'da DEDAŞ ilk kez bizim köyde elektrik sayaçlarımızı sokaktaki direklere monte etmek istiyor. 

Bizde buna karşı çıktığımız için köyde tartışma yaşandı. Bunun üzerine 10 gündür elektriklerimiz kesik. Öğrenciler okula gidemiyor, ödevlerine yapamıyorlar. Perişan olduk" dedi. 

Yeniköy muhtarı Celadin Balin ise, "Köyde sayaç tartışması yüzünden DEDAŞ resmen bizi cezalandırıyor. 10 gündür karanlıktayız, hala köyler elektriksiz. Buraya elektriğimizi bırakmayana kadar gitmeyeceğiz" dedi.

Köylülerden bir heyet daha sonra DEDAŞ il Müdürü Faruk İşlek'le görüştü. Görüşmenin ardından köylüler, yarın da Vali Azmi Çelik ile görüşme yapacaklarını söyledi.

<< Önceki Haber Batman'da köylüler DEDAŞ'ı bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER