Diriliş Ertuğrul güzel de babasının türbesini niye kaçırdınız?

Süleyman Şah Türbesi'nin kaçırılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Diriliş Ertuğrul" dizisine sahip çıktı. Okan Bayülgen'i topa tutu. "Benim torunlarım bile izliyor dedi. "Acaba türbenin kaçırıldığından torunlarının haberi var mıdır?" diye sormadan edemiyor insan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Diriliş" övdü akıllara kaçırılan Süleyman Şah türbesi geldi

Diziyi bırakın türbeyi neden kaçırdınız?

AKP iktidarının son döneminde sanal bir Osmanlı imajı oluşturuluyor.

Silahlanma çağrısı yapan Osmanlı Ocakları'ndan sosyal medyayı esir alan küfürbaz aktrollere kadar AKP yanlısı kesimler Türk tarihine ait değerleri acımasızca sömürüyor.

Ne yazık ki 3 kıtada büyük bir hoşgörüyle farklı milletten insanları bir arada tutan Osmanlı Devleti kutuplaşmanın aracı haline getirildi.

Altın Kelebek Ödül töreninde de tam da bu kutuplaşmayı doğrulayan bir hadise yaşandı. 

‘En İyi Dizi’ ödülünü alan ‘Diriliş Ertuğrul’ ekibi, hostesin yanlış yönlendirmesi sonucu teşekkür konuşması yapmadan kulise gitmişti. Gecenin sunucusu Okan Bayülgen yaşanan karışıklık sonrası yaptığı özür konuşmasında diziyi izlemediğini alaycı ifadelerle söylemişti.

Meseleye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dahil olmasıyla hadise iyice siyasi bir boyut kazandı. 

Erdoğan, TRT World açılışında sözü Diriliş Ertuğrul dizisine getirdi.

Ödül gecesinde yaşananlarla ilgili isim vermeden Okan Bayülgen’i eleştirdi ve “Onların o şekilde yorum yapmalarına değerlendirmelerine hiç kulak asmayın. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil. Asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız ya asıl mükafat asıl ödül bu. Mesele budur. Benim torunlarım bile bırakamıyor. Tamamını izlemek yetmiyor bir de özetini izliyorlar. Bu denli artık gönülleri fethetmiş bir dizi bu. Sıradan değil. Ama onlar beyefendi izleyememiş fırsat bulursa izleyecekmiş. Kardeşlerim, başkalarının bizi anlamasını ve hakkıyla anlamasını beklemenin boş bir çaba olduğunu anlamamız gerekiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı'nın önünde sonunda Osmanlı Devleti'yle ilgili de olsa TRT'de yayınlanan bir diziden yola çıkıp olayı milli bir mesele haline getirmesi sonrası küçük bir hatırlatma yapmak zaruri oldu.

Sahi Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah'ın Suriye'deki türbesini bir gece apar topar kim kaçırmıştı?

Ertuğrul Cihan/Analiz Haber
<< Önceki Haber Diriliş Ertuğrul güzel de babasının türbesini niye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER