Diş ağrısı yaşayan çocuklar doktor korkusunu çizgi filmle yenecek

Diş ağrısı yaşayan çocuklar doktor korkusunu çizgi filmle yenecek

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne tedavi için gelen çocuklar artık dişçi korkusu yaşamayacak. Özel hazırlanan kreş tarzındaki oda da çizgi film izleyen çocuklar bu sayede dişçi koltuğuna oturarak korkmadan tedavilerini olacak.

Kreş ortamında hazırlanan rengarenk diş poliklinikleri ile çocukların hem dişçi korkusu yenilmiş oluyor hem de sağlıklı diş tedavileri yapılıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin girişten itibaren duvarlarında Keloğlan, Şirinler, Tom ve Jerry gibi karakterlerin resimlerinin bulunması çocukların büyük ilgisini çekiyor. Tedavi sırasında çizgi film izleme imkanı bulan çocuklar, birçok yetişkinin de yaşadığı dişçi korkusundan uzaklaşarak tedavi oluyor. Çocuklara ayrıca cesaret diploması da veriliyor.

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Babür Cevheroğlu, yetişkin polikliniklerin haricinde çocuklar için üç tane yeni poliklinik oluşturduklarını söyledi. Polikliniklerde çocukların diş korkusundan uzaklaşmaları için güzel bir ortam oluşturduklarını vurgulayan Babüroğlu, "Merkezimizde çocuk polikliniklerinden çizgi film karakterleri ile duvarlarımızı süsledik. El cd televizyonlarımızda çizgi film izleterek diş esnasında korkusunu üzerinden atması için ortamları oluşturmaya çalıştık. Üç tane polikliniğimizde çocuklara yönelik ünitelerimiz de onlara yönelik ufak modülde üretilen ünitelerden aldık. Çocuklarımızın genelde bütün tedavileri yapılmaktadır. Daha önce sadece diş çekimleri yapılırken şu an kanal ve dolgu tedavisi olsun bütün tedaviler merkezimizde yapılıyor." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca da çocuklar için oluşturulan polikliniklerde çocukların rahatlıkla diş tedavilerinin yapıldığını belirterek, yeni uygulamayla diş korkusu yaşayan çocuklar için korkunun yerini eğlencenin aldığını söyledi. Dr. Kurca, "Çocuklardaki diş korkusunu bu şekilde çocuk polikliniklerimizi oluşturarak, onların bu korkularını yenmemizde fark oluştu. Bunun için bu çocuk polikliniklerine onların hoşlanacağı bir ortam hazırladık. Çocukların diş korkusunu tamamen üzerinden atmaları için de cesaret diploması veriyoruz. Korkarak ağlayarak gelen çocuklar şu an keyifle gelip tedavilerini olup merkezimizden dönüyorlar." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Diş ağrısı yaşayan çocuklar doktor korkusunu çizgi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER