Diş eksiği olanlar gülmeyi bile unutuyor

Diş eksiği olanlar gülmeyi bile unutuyor

Birinci derecede beslenmeye yardımcı olan dişler, estetik ve güzel konuşmaya da katkı sunuyor. Eksik ya da bakımsız dişler nedeniyle çok sayıda kişinin adeta gülmeyi unuttuğu ifade edildi.

Özel bir diş sağlığı merkezi Başhekimi Dt. Duran Tekin, gıdaların yanı sıra mikrop ve bakterilerin de ağız yoluyla alındığına dikkat çekti. Yapılan taramalarda insanların yüzde 80-85'inde diş problemine rastlandığını belirten Tekin, "Ne yazık ki ülkemizde insanlar ağız ve diş sağlığına yeterince önem vermiyor. Genelde insanlar diş ağrısı dayanılmaz noktalara gelince ya da ağzında diş kalmayınca doktora başvuruyor. Önleyici sağlık hizmeti alan hasta sayısı yok denecek kadar az." diye konuştu. İnsanların hiç şikayeti olmasa da en az 6 ayda bir dişlerini kontrol ettirmesi gerektiğini anlatan Tekin, "Diş sağlığı, kalp, mide, kulak, burun, boğaz sağlığından daha az önemli değil." dedi.

Dişlerin eksik ya da bakımsız olmasının insanın özgüvenini düşürdüğünü vurgulayan Dt. Tekin, bu problemi yaşayanların adeta aynalara küstüğünü kaydetti. Tekin, "Diş kayıpları, çürük ve bakımsız dişler, estetik ve konuşma bozukluğuna sebep oluyor. Sırf bu nedenle aynalara küsen insanlar, neredeyse gülmeyi unutuyor. Bu da kişinin sosyal yaşantısını olumsuz etkiliyor. İyi bir ağız diş sağlığı, insanları hayata daha mutlu ve daha özgüvenli bakmasını sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Toplumda en fazla diş çürüğü ve diş eti rahatsızlığı görüldüğünü kaydeden Dt. Duran Tekin, "Vücudun giriş kapısı temiz ve sağlıklı olursa bundan iç organlarımız ve hatta özgüvenimiz olumlu etkilenir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Diş eksiği olanlar gülmeyi bile unutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER