Diş Hekimleri Birliği, ağız-diş sağlığı için Hasta Okulu kurup seminer verecek


Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Akademisi, ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun dikkatini çekmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. TDB Akademisi, bu amaçla çeşitli hasta gruplarına 'Hasta Okulu' kuracak. Yeni kurulan TDB Akademi Hasta Okulunda akademisyenler belirlenen konular dahilinde halkı aydınlatmak üzere tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sosyal sorumluluğu üstlenecek. Program öncelikle Ankara'da başlatılacak, ardından zamanla diğer illerde de uygulanabilecek.

TDB Akademisi yönetiminden yapılan açıklamada, ağız-diş sağlığının, genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu ifade edilerek, "Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları, diyabet, kanser, kardiyovasküler ve solunum yolu hastalıkları ile ortak risk faktörü taşıyor. Yılda 36 milyon insanın ölümüne sebep olan bulaşıcı olmayan hastalıklar (kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, solunum yolu hastalıkları, kanserler) ile ağız-diş sağlığını etkileyen hastalıkların aynı risk faktörlerini taşıdığı, dolayısıyla ağız-diş sağlığının korunmasının genel sağlığın korunmasında en önemli ve birincil koşulun oluşturduğu sonucuna varılmıştır." denildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün tespitlerini aktaran Akademi tarafından yapılan açıklama şu şekilde devam etti: "Diş çürüğü ve diş eti rahatsızlıkları yaygınlığı ve tekrarlama oranları nedeni ile insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından birisi. Diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının aynı zamanda önlenebilir hastalıklar olduğuna dikkat çekilirken, Türkiye'de koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanmaması ve bunun sonucunda ortaya çıkan tedavi taleplerinin hizmete ulaşmadaki zorluklar nedeniyle karşılanamaması sonucu diş ve diş eti hastalıklarının yaptıkları yıkımın oldukça fazla. Koruyucu ağız diş sağlığı uygulamalarının Türkiye'de orta ve uzun vadede kamu kaynaklarında yaratacağı tasarruf imkanları, ağız diş sağlığı konusunda alınacak önlemler ile bu yönde toplumun dikkatini çekerek farkındalık yaratmak üzere Türk Dişhekimleri Birliği Akademisi birçok etkinlik yaptı. Bu etkinliklerden bir tanesi de çeşitli hasta gruplarına 'Hasta Okulu' kurulmasıdır. Yeni kurulan TDB Akademi Hasta Okulunda değerli akademisyenlerimiz Mart-Aralık 2016 tarihleri arasında belirlenen konular dahilinde halkımızı aydınlatmak üzere tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sosyal sorumluluğu üstlenecek. Program öncelikle Ankara'da başlatılacak olup, ilerleyen zamanlarda diğer illerde de uygulanabilecek. Hasta okuluna katılım ücretsiz olup, belirlenen kontenjanlar dahilinde kayıt yaptıran herkes katılabilecek."



CİHAN
<< Önceki Haber Diş Hekimleri Birliği, ağız-diş sağlığı için Hasta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER