Diş hekimleri teknolojiyi kullanarak tedavi süresini kısalttı


Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, diş hekimlerinin teknoloji çok iyi kullandığını belirterek, amaçlarının vatandaşa sağlam ve estetik dişi hızlı ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Güler, özelde çalışan diş hekimlerinin hizmet içi eğitim kurslarıyla literatürü takip ederek dünyadaki gelişmeye paralel olarak dijital teknoloji, lazer ve cad cam cihazları ile kendi bilgi dağarcıklarını ve kliniklerini sürekli yenilediklerini kaydetti.

Eskiden döküm sistemiyle yapılan diş protezlerinin laboratuvarlara ağır çalışma şartları getirdiği gibi işin ve tedavinin tamamlanma süresinin çok uzadığını belirten Başkan Fatih Güler, "Hastanın kronköprü protezi eskiden 10-15 gün sürerken şimdi 3-5 günde bitmeye başladı. Şimdi özel muayenehanelerde bu işler 3D sistem cihazla yapıldığı için daha hızlı yapılıyor. Böyle olunca da hastanın tedavisi daha kısa sürede tamamlanıyor." dedi.

Son yıllarda diş hekimliğinde dijital teknoloji, lazer ve cad cam cihazları hızla yerini aldığını dile getiren Fatih Güler, "Teknoloji günlük işlevlerimizi kolaylaştırmaktadır. Yaptığımız kron köprü protezlerde giderek daha nikelsiz metal kullanılmaktadır. Lazer sinterleme ve tabakalama yöntemiyle laboratuvarlarımızda hazırlanan bir sistem daha sağlıklı ve daha hafif bir metalden yapılmış oluyor. Bunun estetiğe yansıması artı yönde daha farklı oluyor. Cad Cam cihazlarıyla yapmış olduğumuz işlere azımsanmayacak doz'da işlere hız kazandırdığı için hastalarımızın tedavileri daha kısa zamanlarda çözülüyor." diye konuştu.

Adana'da özelde çalışan diş hekimlerine hizmet veren laboratuvarların büyük bir çoğunluğunda Cad Cam cihazı olduğunu söyleyen Başkan Güler, "Aldığımız ölçüleri bilgisayarlı ortamlarda tarayarak daha önce dökümle yaptıkları protezleri sinterleme ve tabakalama yöntemleriyle hazırlıyorlar. Bu durum çalışanlara hijyenik ve daha iyi koşullarda iş yapma imkanı sağlıyor. Bu durumdan bizlerde büyük memnunluk duyuyoruz. Sonuçta teknolojiyi takip etmek, gelişen çağa ayak uydurmak özelikle de özelde çalışan diş hekimlerinin vazgeçilmez bir stratejisidir. Ben Adana'daki tüm özel muayenehanelerde, polikliniklerde ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde bu hizmetin giderek yaygınlaşmasından, hekimlerin bu çağdaş sistemle çalışmalarından gurur ve memnuniyet duyuyorum." diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Diş hekimleri teknolojiyi kullanarak tedavi süresini kısalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER