Diş hekimlerine 'implant tedavisinde dijital planlama' anlatıldı


Adana Diş Hekimleri Odası, 3 boyutlu implant semineri düzenledi. Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Ozan'ın konuşmacı olarak katıldığını programa diş hekimleri yoğun ilgi gösterdi.

Adana'da her diş hekiminin yeni teknolojileri rahatlıkla kullanabildiklerini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Hasan Boğa, şunları kaydetti: "İmplant uygulamasının hayatımıza girmesi ile oda olarak ele aldığımız her türlü bilimsel etkinlikte yer alıp, kendinizi daha da geliştiriyorsunuz. Bugün geldiğimiz noktada odamızın her üyesi implant uygulamasını en iyi şekilde yapmaktadır. İmplant ile hastaların ağız diş sağlığı konforu artıyor. Diş hekimi muayenehanesine gelerek implant tedavisi yaptıran orta yaş üstü insanlar çiğneme fonksiyonları arttığı için rahat yemek yiyebiliyor, sağlıklı beslenebiliyor, sağlıklı beslenebildiği için genel sağlığı düzeliyor."

Doğru planlanmış bir binanın 4 kolonla ayakta tutulabildiğini doğru yerleştirilmediğinde 10 kolon konulsa bile yıkımların yaşanacağını ifade eden Doç. Dr. Oğuz Ozan ise diş hekimliğinde kullanılan implantların tamamının dijital ortamda planlanmasına imkan sağlayan teknoloji ile daha cerrahi müdahaleye başlamadan hastanın çenesini 3 boyutlu olarak görülebildiğini aktardı. Bilgisayar başında ameliyat yapılıyormuş gibi hastanın çenesine implantların yerleştirildiğini vurgulayan Ozan, şunları kaydetti: "Bir nevi ameliyatın similasyonunu yapıyoruz. Elde edilen kılavuzu hastanın ağzına yerleştiriyoruz. Bilgisayarda yaptığımız işlemin aynısını hastanın ağzında kansız, acısız yapma şansımız oluyor. Hem ameliyat kısa sürüyor hem diş etini açmıyoruz. Dikiş yok. İmplantlar en ideal yerinde en iyi yük taşıyacakları yerlerde oluyor ve protezin ömrü de uzuyor. Komplikasyon riski çok aza iniyor. Çünkü hastanın çenesini elimize almışız gibi 3 boyutlu görüyoruz. Sinirde zedelenme, sinüste kanama riski yok gibi. Dikişsiz cerrahi ve aynı gün dişler. 'Sabah implantı yerleştiriyoruz, öğleden sonra hasta yemeğini yiyor' konseptimiz budur. Bu yöntemle yüzde 99 başarı elde ediyoruz."

Konuşmanın ardından Hasan Boğa, Doç. Dr. Oğuz Ozan'a teşekkür plaketi verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Diş hekimlerine 'implant tedavisinde dijital planlama'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER