Diş teknisyenlerinden TBMM önünde 'hastalık' eylemi


Çalışanların yarısının mesleki hastalığa yakalandığını ve yasal haklarını alamadıklarını iddia eden diş teknisyenleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde basın açıklaması yaptı.

Meclis Dikmen kapısında toplanan diş teknisyenleri adına konuşan Eşref Demir, ağır ve tehlikeli çalışma koşullarında mesleklerini icra ettikleri halde, yasal haklarını alamadıklarını söyledi. Yasalardan kaynaklanan günlük 7 saatlik çalışma haklarının bulunmasına karşın, ortalama 13-14 saat çalışmak zorunda bırakıldıklarını vurgulayan Demir, "Yıllarca, en temel haklarımızdan olan dinlenme hakkından yararlanamayan meslek grubu olarak, bugüne kadar neredeyse hiç kullanamadığımız resmi ve bayram tatillerimizi, patronların keyfine göre değil, kanunlarda belirtildiği gibi kullanmak istiyoruz." diye konuştu.

Eşref Demir, çeşitli nedenlerle hastanelere başvuran 451 diş teknisyeninden 197'sinde meslek hastalığına rastlandığını, 2011 yılında 4 arkadaşlarının mesleki hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Çalışırken sağlığımızı laboratuvar tezgahlarında bırakıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin formalite gereği değil, sıkı bir şekilde yapılmasını, meslek hastalığına karşı önleyici tedbirlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diş teknisyenlerinin üyesi olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Diş ağrısı insanın yaşadığı en kötü ağrılardan bir tanesidir. Eğer bu sistemdeki sorunlar çözülmezse, biz de bu sistemin dişini ağrıtacağız." dedi.

Eylemcilerin taşıdığı 'Siz gülün diye biz ölüyoruz' dövizi dikkatlerden kaçmadı.

Diş teknisyenleri, basın açıklamasının ardından TBMM Dikmen Kapısı'nın önünden sessizce dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Diş teknisyenlerinden TBMM önünde 'hastalık' eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER