DİSİAD Başkanı Baysal: Hükümet uzlaştırıcı bir tavırla kurulmalı


Diyarbakır Sanayici ve İşinsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, partilerin seçmenin verdiği mesajı ciddiye alarak uzlaşmacı bir tavırla hükümeti kurmalarını beklediklerini söyledi.

Dernek üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Baysal, "7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları ülkemizde bir koalisyonu işaret etmektedir. Seçimden sonra Meclis'te temsiliyet bulan partilerinin yaptıkları uzlaşmaz açıklamaları, hem kendi partilerine, hem de Türkiye'ye ciddi zararlar verebilir. Türkiye'nin sorunlarını akılcı bir temelde ele alan, başta yeni anayasa, Çözüm Süreci ve ekonomi konusunda çözüm üretecek işbirliğine ihtiyaç olduğu aşikârdır. Bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkeyi siyasi ve ekonomik alanlarda 10 yıllardır olumsuz etkileyen Kürt sorunu, cumhuriyet tarihimizin en önemli sorunudur." dedi.

Partilerin biran önce seçmenin verdiği mesajı ciddiye alarak, uzlaşmacı bir tavırla hükümeti kurmalarını beklediklerini anlatan Baysal, "7 Haziran seçim sonuçlarının verdiği bir diğer mesajda; Türkiye halkları Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözme iradesini ortaya koymasıdır. Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun Çözümü, kurulacak Hükümet'in vazgeçilmez gündem maddesi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Kürt sorunu sadece Türkiye'nin değil bugün itibariyle Ortadoğu'nun önemli meselesi haline gelmiştir. Diyarbakır sanayici ve iş insanları derneği olarak tüm siyasi partilere; siyasetin sorun çözmek için yapıldığını hatırlatarak, kimseyi ötekileştirmeden Türkiye'nin tüm sorunlarını çözmek için çaba sarf etmelerini ve bunun için görev almaktan kaçınmamaları, uzlaşma ve işbirliği için ortak paydaları öne çıkarmaları çağrısında bulunuyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DİSİAD Başkanı Baysal: Hükümet uzlaştırıcı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER