Dışişleri'nden İran'a kınama!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
Dışişleri Bakanlığı, “Bugün Bakanlığımızda görüşülen İran'ın Ankara Büyükelçisi'ne, Suudi Arabistan'da infaz edilen idam cezaları ile Sayın Cumhurbaşkanımızı itham eden ifadelerde bulunulmasını şiddetle kınadığımız ve bu tür yayınlara derhal son verilmesini istediğimiz bildirilmiştir.”

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'ın Ankara Büyükelçisinin bakanlığa çağırılarak, İran basınında çıkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan'da gerçekleşen idamlar arasında bir bağ kurarak, Erdoğan'ı itham eden haberlerin şiddetle kınandığı ve bu tür yayınlara son verilmesi istendiği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere verildi:
"Bugün Bakanlığımızda görüşülen İran'ın Ankara Büyükelçisi'ne, İran resmi makamlarına bağlı bazı basın organlarında yayımlanan haberlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a gerçekleştirdikleri ziyaret ile sözkonusu ziyaretten sonra bu ülkede infaz edilen idam cezaları arasında bağ kurulmasını ve doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızı itham eden ifadelerde bulunulmasını şiddetle kınadığımız ve komşu İran halkında Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhinde bir kanaat oluşturmayı hedefleyen bu tür yayınlara derhal son verilmesini istediğimiz bildirilmiştir.
Büyükelçiye ayrıca, yabancı diplomatik misyonların dokunulmazlığının ev sahibi ülkenin sorumluluk ve güvencesi altında olduğu, bu nedenle Tahran'daki ve Meşhed'deki Suudi Arabistan büyükelçiliği ve başkonsolosluğuna yönelik saldırıların hiçbir şekilde kabul ve izah edilemeyeceği vurgulanmıştır.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


