Dışişleri Bakanlığı'ndan silahlı TIR açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İtalya'daki Trieste Limanı'nda ele geçirildiği iddia edilen silahların tamamen yasal şekilde Türkiye'den Belçika’daki alıcısına ihraç edildiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan silahlı TIR açıklaması

Bilgiç, konuyla alakalı bazı yayın ve basın organlarında çıkan haberlerlerle ilgili soruya verdiği cevapta, bu konuda ithalatçı Belçika firmasının ihmali olduğunu ifade etti.

Sevkiyatta tamamen yasal materyallerin olduğunu vurgulayan Bilgiç, şöyle devam etti:

"Bazı haber ajanslarında, ülkemizden Belçika'ya gitmekte olan Hollanda plakalı bir kamyonda ruhsatsız şekilde taşınan 800 adet pompalı tüfeğin, İtalyan makamlarınca Trieste Limanı'nda ele geçirildiği haberi yer almıştır. Söz konusu sevkıyat, 781 adet Winchester marka yivsiz av tüfeğinin, tamamen yasal şekilde ülkemizden Belçika'daki alıcısına ihracıyla ilgilidir".

Bilgiç, deniz yoluyla Trieste Limanı'na ulaşan kamyonun, oradan kara yoluyla Belçika'ya intikali için güzergah üzerindeki ülkelerden transit izni alınması gerektiğini belirterek, ithalatçı Belçika firmasınca İtalya'dan izin alınmasında bir ihmalin yaşandığı ve sorunun bundan kaynaklandığının altını çizdi. 

Bilgiç, "İthalatçı firma tarafından nakliye firması ile beraber İtalyan makamları nezdinde gerekli işlemlerin yapılmakta olduğu ve sorunun çözüm yoluna girdiği, ülkemizdeki ihracatçı firmadan öğrenilmiştir" şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanlığı'ndan silahlı TIR açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER